25.11.07

Equinox Günleri - Rigmor Gustafsson - Alone With You (ACT, 2007)

Isveçli caz vokalisti Rigmor Gustafsson ACT'ten yeni bir albüm çıkardı. Ancak albüm çıkmadan önce 7 Eylül'de Akbank'ın düzenlediği özel bir gece için Türkiye'ye geldi. Göremedik ama en azından gelmesine sevindik diyebilirim. Yeni çıkan albümündeki parçaları da seslendirmiş. Tabii daha önce 2004 yılında da gelmişti ancak o zamanlar henüz kendisiyle tanışmıyorduk, böyle samimi değildik.

2001 yılından beri Caz dünyasının gözünü üzerine çeken Rigmor, giderek yükselen bir kaliteyle çalışmalarına devam ediyor. "I Will Wait For You" adlı ilk albümüyle Almanya'da ödüle boğuldu, İsveç'te listelerde tepeye oturdu. Daha sonra ünlü Fransız besteci Michel Legrand'ın film müziklerine vokal yaptığı bir albüm çıkardı.

Yeni albümü Ekim ayının başında çıkan Rigmor Gustafsson yumuşak ama güçlü sesiyle dikkat çekiyor. Parça içerisinde Bülent Ersoy'un tabiriyle yürek isteyen nameler yapıyor. Yaptıkça da dinleyen kendinden geçiyor.

Albümde bazen sakince Caz, bazen Nu-Caz, bazen Funk eşlik ediyor güzel vokale. Eşlik ediyor çünkü her zaman önde Rigmor'un güzel sesi var. Şöyle akşam işten sonra yemekten önce elimize bir içki alıp dinlemek için ziyadesiyle uygun bir albüm. Günün yorgunluğunu alır hiç acımadan.

MP3: Rigmor Gustafsson - Voodoo Skills
MP3: Rigmor Gustafsson - Don't Do It Here

Rigmor Gustafsson'un resmi sitesi
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: