Repeat Repeat, Dave Congreve ve Mark Rutherford'un 2005 yılında yarattıkları bir oluşum. İkili bugüne kadar bu projeyle çıkardıları tüm plakları Soma Quality Recordings etiketiyle yayınladılar.
Minimalist elektronik müziğe kendilerince farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyorlar ve bunda belirli oranda başarılı olmuş durumdalar. Bu çalışmalarını şimdi de bir albümle süslemek istiyorlar.
İkili tekno, minimal, downtempo ve tech house gibi çeşitli tarzlarda prodüksiyon yapıyorlar ve genelde bu tarzların öğelerini karıştırıyorlar. Örneğin albümün açılış parçası "Flip Flop"'ta altyapı minimalist, vuruşlar tech house'a kayıyor ve melodi de downtempo havasında. "Loops And Boundaries" ise kesiklerle başladığı minimalist hatta bir nebze house edası takınıp devam ediyor. Melodinin tam olarak oturmasıyla çok etkileyici bir hal alıyor. Üçüncü çalışma "Crocodile" ise eskilerden kalma basit bir melodi ile başlıyor. Derken Rephlex'ten çıkan çalışmaları andıran bir vuruş silsilesi giriyor. Albümün geneline oranla çok farklı bir duruşa sahip bu çalışma. "Carpark Second Edition" albümü tekrar minimalizme döndürüyor. Parçadaki temel vuruşlar düzenli ancak üstündeki tiz vuruşların düzensizliği olaya güzellik katmış. Melodi ise oldukça derin ve atmosferik. Gerçekten güzel bir çalışma. "Squint Shapes" bir bakıma geçiş için albümde yer alıyor. Downtempo bir melodi eşliğinde erkek vokali ses kesiti var. Sonrasında "Wassily" güçlü minimalist vuruşlarıyla geliyor. Parça ilerleyince sakinleşiyor ve huzurlu bir minimalist tech house karşımıza çıkıyor. Arkasından yeni bir arayı işaret eden uzaysı melodili "Space In Between" geliyor. Onu takiben albümden plak olarak basılan ilk çalışma "Why Must" başlıyor. Minik vuruşlardan oluşan altyapısının üzerinde nazik bir melodi var. Derinlerden bir synth melodisi yaklaşıyor ve çalışmayı hareketlendiriyor. Arkaya geçen perküsyon melodisi parçaya çok olumlu bir hava katıyor. "Glass" ise albümdeki tek vokalli çalışma ve tech house'a neşeli bir yaklaşım sergilenmiş. Minimalist öğeler de yoğun olarak bulunuyor. Albümdeki son çalışma "Home Stop Welcome" yine minimalist öğeler barındıran tech house havasında. "Glass"'e göre biraz daha hızlı. Vokal ses kesitleri olarak kullanılmış. Parça orta bölümden sonra Gui Boratto'nun tech house'a yaklaşımını andırıyor. Gerçekten güzel bir çalışma.
Soma Quality Recordings
Tanıtım linkleri Phonica Records'dan alınmıştır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder