7.2.08

The Audition - Champion (Victory, 2008)

Indie Rock ve Pop Rock karışımı bir albümle karşımızda Chicago'lu pentet The Audition. Açıkçası bu ilk albümleri değilmiş ama daha önce kendileriyle tanışmamıştım.

Indie Pop Rock'ın dönemin Bon Jovi ve Aerosmith'inin yerini iyice almaya başladığı bu dönemde ortalamanın üzerinde bir çalışmayla karşımızda The Audition. Parçaların yapısı itibariyle önceleri İngiliz zannettim kendilerini ama daha sonra Amerikalı olduklarını öğrendim. Ama söylemek gerekir, kendilerinin İngiltere turnesi Amerika turnelerinden daha uzun sürüyor. Bu da durumu açıklıyor herhalde.

Albümde dikkatimi çeken bir nokta Bloc Party benzeri olarak gitar ve bateri ritmlerinin "uplifting" tabir edilen sürekli bir hareket yaratma eğiliminde olması. Bu bakımdan dinlerken birçok noktada Bloc Party izlenimi yaratıyor. "Basbhat" ve "Heaven For The Weather" gibi.

Bu noktada grubun en büyük farkı vokal ortaya çıkıyor. Vokalin çok deneyimli olmadığı hissindeyim çünkü sürekli aynı tonda ve distortion'ların arkasında genel anlamda çok fazla ön plana çıkmadan hayatını idame ettiriyor.

Albümde aynı çizginin dışına biraz çıktıkları al göze batıyorlar ve beğeniyorum. Örneğin "Hell To Sell"'in koro bölümü hariç gayet güzel ama koro bölümünde hemen dönüyorlar klişe şeylere. Yine de kılı kırk yarmadığınız sürece rahat ve güzelce dinlenecek bir albüm. Öyle pek rahatsız edici bir şey yok. Sadece farklılaştırmalara biraz daha eğilseler tüm albüm aynı gitarları dinliyormuşuz hissine kapılmazdık. Artık zamanla daha iyisi olur diye umuyorum.

MP3: The Audition - Heaven For The Weather
MP3: The Audition - Hell To Sell

The Audition'ın resmi sitesi
The Audition @ MySpace
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: