5.1.07

Rickard Javerling - Two Times Five Lullaby (Yesternow, 2006)

Rickard Javerling İsveç'li bir müzisyen ve prodüksiyonlarıyla bu sene piyasaya çıktı. Kendi adı altında çıkış yaptı ancak albüm aslında gruba ait ve grubun içinde kendi kardeşi de var.

Stockholm'lü olan ancak hayatının önemli bir bölümünü İrlanda ve İskoçya'da geçiren Rickard Javerling, bunun sonucunda çeşitli müzik kültürlerinden esinlenmiş bir sanatçı. Bu türlerin içinde country müziği, caz, İsveç progresif rock müziği ve yer yer Brian Eno tarzı ambient türü var. Brian Eno'ya benzerliği ise temel olarak baladlarında ortaya çıkıyor.

Çalışmalarında ciddi bir yetenek görilebiliyor. Gitar, piyano, perküsyon ve mızıka çalan Javerling bu çeşitliliği yaptığı şarkıları daha etkin hale getirmek için kullanmış. Bunları kullanırken de müziğe karşı dürüstlüğünden taviz vermemiş. Böylece ortaya oldukça sıcak bir albüm çıkmış.

Aslında albüm doğrudan dinleyicinin ruhuna hitap ediyor. Lafı dolandırmıyor ve insanı kendi ruhlar alemine daldırıyor. Kullanılan enstrümanlar sebebiyle albümde daha çok country havası var ancak bunu biraz da caz etkileşimli olarak sunuyor.

Huzur dolu melodiler ve akustik gitarın insana verdiği moral albümün en dikkat çeken yönleri. Soğuk kış günlerinde elde sıcak bir içecekle huzur içinde dinlenebilecek bir albüm.

Albümdeki huzur dolu çalışmalar:

1) Ice Princess
2) The Three Sisters
4) Heavenly Birds Part 1
8) Palermo
10) Martina's Waltz
11) Heavenly Birds Part 2

Rickard Javerling
Rickard Javerling @ MySpace

Tanıtım linkleri Juno Records'dan alınmıştır.

Hiç yorum yok: