8.1.07

VA - Finger Lickin Whites (Exclusive Collection) (Finger Lickin, 2006)

Finger Lickin, Justin Rushmore ve Jem Panufnik'in 1998 yilinda kurdugu breakbeat dunyasi acisindan cok onemli bir plak sirketi. Breakspolls'da bugune kadar bircok odul aldilar ve basarilarina her sene yenilerini ekliyorlar.

Aslinda Finger Lickin sadece breakbeat'le sinirli kalmayan bir sirket. Buradan plak cikaran isimler arasinda Pete Tong, Fatboy Slim, Seb Fontaine ve Tall Paul da var. Ancak breakbeat konusunda Plump DJs, The Freestylers, Soul Of Man, Lee Coombs, Drummatic Twins, Krafty Kuts, Meat Katie ve Slyde gibi breakbeat dunyasinin en onde gelen isimleriyle de calisiyorlar.

Finger Lickin'in yeni calismasi ise 2006 yilinda cikarilan `White Label` plaklarindan olusan secmeleri yeni bir albumde topladilar. Bu albumde bircok unlu breakbeat DJ'inin setlerinde dinledigimiz calismalara yer veriyorlar. Kulagimiza asina gelen, bircogumuzun begendigi ancak ulasma imkani olmadigi calismalar bize toplu halde sunuluyor. Bir bakima hayir isi yapiyorlar bu albumle ve dinleyicileri buyuk bir ugrastan kurtariyorlar.

Albumde genc yetenek Brothers Bud'in yani sira Beatman ve Ludmilla, Hexadecimal, Smithmonger, Pod & Browser ve 69ers Club'in calismalari yer aliyor. Basindan sonuna kadar eglenceli ve enerjik bir album olmus. Calismalarin bir cogu 2 step ve bu acidan da dans etmeye yonelik. Breakbeat sevenler icin mutlaka dinlenmesi gereken bir derleme album.

Finger Lickin

Hiç yorum yok: