26.2.07

Sondre Lerche - Phantom Punch (Astralwerks, 2007)

Sondre Lerche Vaular Norveçli bir müzisyen. İlk albümlerinde pop ve folk müziklerini kaynaştıran bir tarzı var. 2001 yılında Avrupa'da yayınlanan "Faces Down" adlı albümüyle Avrupa'da büyük başarı kazandı ve daha sonra bu albüm 2002 yılında da Amerika'da etkili oldu. The Rolling Stone dergisinin en iyi 50 albüm listesine girmeyi başardı. Bu albümü 2004 yılında "Two Way Monologue" ve 2006 yılında "Duper Sessions" adlı albümleri izledi.

İlk olarak 14 yaşında keşfedilen Vaular, o zamanlar bir kulüpte akustik performanslar sergiliyordu. Bu dönemde yazdığı çalışmaları daha sonra onu keşfeden H.P. Gundersen ile birlikte kafa kafaya verip istediği şekle sokan Vaular, müzikaliteye farklı bakışıyla çalışmalarına devam etti. Ayrıca konserlerde ve albüm hazırlığı aşamalarında kendisinin her zaman yanında olan "Faces Down" adlı grubu kurdu.

Çalışmalarının müzikleri, sözleri ve gitarları kendisine ait. Bu geleneği 4. albümü Phantom Punch'ta da devam etmiş. Albüm 6 Şubat'ta Astralwerks etiketiyle yayınlandı. Albümdeki tüm çalışmalarda Faces Down dörtlüsü de yer alıyor.

Albümlerinde müziğin gücü nedense bir türlü sözlerle desteklenemiyor. Bu zaten temel zayıf noktası olarak dikkat çekiyor. O yüzden bu albümdeki "Tragic Mirror" gibi baladlar beklenen etkiyi yaratmaktan uzak kalıyor.

Ancak bu albümde belirli oranda bir değişim geçirmiş. Bu değişim ise müziğinin eskiye nazaran çok daha güçlü ve ateşli olmasından kaynaklanıyor. Bugüne kadar pop ve folk ile yetinen Vaular, yeni albümünde rock'a ciddi biçimde ağırlık vermiş. Albümdeki her çalışmada bu açıkça ortaya koyuluyor. Bazı çalışmalarda inceden punk havası da var ama albümün genelinde pek yaygın demek yanlış olur.

Albümde dikkat çeken çalışmalara gelince:

1) Airport Taxi Reception
2) The Tape
4) Phantom Punch
8) Well Well Well

Sondre Lerche Vaular Resmi Sitesi
Sondre Lerche Vaular @ MySpace

Çalışmaların kesitleri Barnes And Noble'dan alınmıştır.

Hiç yorum yok: