19.2.07

Derleme Albumler... (2)

VA - Life On Remix (Klick Records, 2007)

Klick Records'ın çıkardığı bu yeni derleme albüm çok yakında karşımızda. Albüm mixlenmiş bir şekilde karşımızda ve ciddi anlamda çok başarılı seçimlerden oluşuyor. Albümde Scsi-9'ın 2 çalışmasının yanında Sunset Blvd, Serafim Tsotsonis, Nikos Diamantopoulos ve Hiroshi Watanabe gibi yetenekli isimlerin çalışmaları var. Albümde Stokholm'ün romantik cazının yanında Küba cazı, deep house, tribal deep house ve hatta G-Pal'in düzenlemesinin katkılarıyla tech-house türleri var. Ancak şunu söylemek gerekirse tribal deep house ve tech-house'u albüme pek yakıştıramadım. Mikael Delta ve G-Pal alınmasın. Sakin kafayla dinlemek için çok güzel bir albüm.

VA - NRK: 10 (NRK Sound Division, 2006)

NRK Sound Division 1996 yılında kurulan Bristol merkezli, house ve tech-house türlerinin temsilcisi bir plak şirketi. Ian Pooley, Nick Holder, Freeform Five, Miguel Migs, Jamie Anderson, Joey Negro, Hipp-E ve Peace Division gibi birçok ismin plaklarını yayınlayan bir şirket ve yeni bir derleme albümle karşımızda.

Albüm 3 diskten oluşuyor. House, deep house ve tech-house türlerinden çok başarılı çalışmalar var ve sıkılmadan çok güzel bir şekilde dinleniyor. Eğer konu 3 disk arasında bir seçime gelirse de kesinlikle ilk disk açık ara önde. En zayıfları ise bana göre ikinci disk. Yine de geneline bakılırsa temsil ettiği türler açısından gayet doyurucu bir derleme albüm.

VA - A Year Of Mule Electronic (Mule Electronic, 2006)

Tokyo merkezli başarılı bir plak şirketi Mule Electronic. Aslında Mule Musiq çatısı altında ve Mule Electronic Distribution'ın da kardeşi konumunda. Temelinde minimalist ve deneysel çalışmaların ağırlığı dikkat çekiyor Mule'larda. Dublee, Terre Thaemlitz, Pantone ve Wechsel Garland gibi önemli isimler yer alıyor burada.

Albüme gelince 2006 yılında Mule şemsiyesinden çıkan çalışmaların orjinal versiyonları veya düzenlemeleri yer alıyor. Albümde Mule'un genelinde olduğu gibi deneysellik ve minimalizm ön saflarda yer alıyor. Zaman zaman eski tekno altyapılara da el atılıyor. Özellikle Code E'nin Analysis And Evaluation adlı çalışmasında bu ön plana çıkıyor. Mule Electronic ve hatta Mule ailesini sevenler açısından güzel bir derleme albüm.

Hiç yorum yok: