22.10.08

Deadbeat - Roots And Wire (Wagon Repair, 2008)

Daha önce Proodos'a konuk olan isimlerden birine geldi sıra, Scott Monteith. "Journeyman's Annual" adlı albümüyle ve "Version Immersion" plağıyla incelenmişti burada. Bunun yanında 2007'nin en iyileri listesine de katkıda bulunmuştu Scott. Şimdi gönül borcumuzu ödeme zamanı geldi yeni albümü de çıktığı için.

Deadbeat konu Dub olduğunda ve elektronik müzikle ilişkisi konuşulduğunda akla gelen ilk isimlerden biridir. Zaman içerisinde kendine has tarzıyla büyük bir yer edindi ve ısrarla bu yeri korumaya, hatta büyütmeye çalışıyor.

Yeni albümü için Scape yerine Wagon Repair ile çalıştı Scott. Bu arada Berlin'e taşındı ve Avrupa'dak Dub çehresi ile daha bir yakınlaştı. Bunun ilk sonucunu Paul St. Hilaire ile ortak iki çalışmasından anlayabiliyoruz. Albümün açılış ve kapanış parçalarında vokali Paul yapmış.

Albümde iki farklı tema var. Birincisi daha önceden aşina olduğumuz Dub eksenli Techno yaklaşımı. Diğeri ise genel olarak plak ve düzenleme çalışmalarından aşina olduğumuz fakat albümlerde pek dikkatimizi çekmeyen Dub Tech House yaklaşımı. Ben aslında her daim ilkinin taraftarıyım ama bu sefer Dub Tech House konusunda çok iyi örnekler vermiş. Takdir etmeden geçmeyeceğim.

Albümü açan "Rise Again" güzel bir Dub'la karşımıza çıkıyor. Arkasından albüme adını veren "Roots And Wire" ve "Grounation (Berghain Drum Jack)" geliyor ki ne gelmek. Ev inliyor her vuruşla. Tüm gücünü baslara dayamış, bizlere diz çöküp dinlemek kalmış. Hey da hey. Muhteşem iki Dub Techno örneği ama günümüzün Minimalizm özentileri gibi kendini göstermekten çekinmeyen, hatta ayağını yere vura vura buradayım diyen çalışmalar.

Bu noktadan sonra albümde Dub Tech House'a yöneliyoruz. "Xberg Ghosts" açılışı yapıyor, ardından "Deep Structure" çok güzel bir şekilde devam ediyor. Hatta "Deep Structure"'ı tam arada olarak niteleyebilirim. "Night Stepping" ile tekrardan Dub Techno'ya dönüyoruz. Aksak vuruşlarla bir dönemin deneysel Detroit Techno'sundan bir hayli esinlenmeler mevcut. Onu takip eden "Sun People (Dub Divisionaire)" biraz daha Avrupa'daki Dub Techno yaklaşımından etkilenmiş. Daha sakin, daha modern, daha ısrarsız. Albümü kapatan "Babylon Correction"'da yine Paul St. Hilaire vokali var. 70'lerin Roots Reggae'sinin modern bir türevi demek sanırım yanlış olmaz. Eninde sonunda da mutlaka dinlenilmesi gereken bir albüm olmuş yine Dub'ın üstadından.

MP3: Deadbeat Ft Paul St. Hilaire - Rise Again
MP3: Deadbeat - Roots And Wire

Deadbeat'in resmi sitesi
Deadbeat @ MySpace
Albümü satın almak için

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kalp Hastalıkları Çalışan Kalpte Bypass

Clipping Path Service dedi ki...

Clipping Path Service

Clipping Path USA now provides Clipping path services which are starting from $0.40 USD per image. Total cost of image will depend on the level of complexity of every image.

This means that total cost may vary if your image is complex for editing. At first you request a quote before making an order of clipping path. Clipping path USA (CPUSA) provides quotes between 25 to 30 minutes after receiving your request of order.