16.6.07

Deadbeat - Journeyman's Annual (Scape, 2007)

Scott Monteith'in bir projesi olan Deadbeat 1998 yılından beri kulaklarımızın pasını silmeye kendini adamış önemli bir yetenek. Dub merkezli elektronik müzik çalışmalarına imza atıyor ve bu alanda en önemli isim. Ayrıca Stephen Beaupree ile birlikte Crackhaus projeleri de var. Bu projeden çıkardıkları "Blame Canada" plağının açılış parçası "Blow Brotha Blow" ise benim en sevdiğim çalışmalardan biridir.

Deadbeat karşımıza ilk plaklarıyla çıktığı 2000 yılında açıkçası Kanada ve Amerika haricinde fazla insanın haberi yoktu herhalde. Ancak 2001'de çıkan "Primordia" albümüyle tanınmaya başladı. Sonraki sene "Wild Life Documentaries" albümü ile takip edilesi isimler arasına girdi ve 2004'teki "Something Borrowed, Something Blue" albümüyle kaçırılmaması gerekenlerden biri oldu. "New World Observer" albümü 2005'te çıktığında ise çoktan hazır halde bekliyordum.

Ayrıca Deatbeat daha önce buraya "Version Immersion" plağıyla konuk olmuştu "Kısa Kısa Plaklar" serisi kapsamında.

Bu albümde keza aynı kaderi paylaşıyor. 2007 yılına benim açımdan renk kattığı kesin. Öncelikle Deadbeat'in şu ana kadar albüm kalitesinde fire vermemiş olması albüm çıkmadan önceki en büyük güvencemdi. Tüm albümleri ciddi anlamda yüksek bir kalite sınırında.

Albüme gelince diyecek ilk şey dub. Dub da ba dub. Elektronik altyapılı dub konusunda çok başarılı örnekler var. Bunlardan bazıları çok başarılı vokallerle birleştirilmiş. Bu arada dub'ın da farklı türlerine dalmış albüm boyunca. Çok zevkle dinleniyor. Bu yılın dikkat edilmesi gereken albümlerinden biri.

Albümde eğlencelik şeyler de yok değil yoğun dub havasının yanında. Örneğin "Gimme A Little (Slack)" bunlardan biri. Aşağıda MP3 olarak da bulabilirsiniz. Mutlaka dinlemenizi öneririm eğer Deadbeat'le tanışmadıysanız. Güzel bir birliktelik yaratabilir bu çalışma.

Albümde beğendiğim çalışmalar:

2) Melbourne Round Midnight
3) Night Train To Paris
6) Deep In Country
7) Turbolence
8) Gimme A Little (Slack)
10) Loneliness And Reverly

Mp3: Deadbeat - Gimme A Little (Slack)
MP3: Deadbeat - Deep In Country

Deadbeat'in resmi sitesi

Hiç yorum yok: