18.6.07

Buckethead - Pepper's Ghost (Bucketheadland, 2007)

Kafasında KFC paketi ve yüzünde maskeyle sahnede bir gitarist var. Deli midir nedir? Hayır o Buckethead!


Brian Carroll 1969 doğumlu umarsız bir gitarist. Aslında dünya onu derinden tanıyordu, ta ki Guns N Roses'da ortaokul yıllarımızda hastası olduğumuz Slash'in yerini alana kadar. Bir anda tüm kamuoyu ona dikkat etmeye ve bu garip adamı izlemeye başladı. Ama tüm bu izlemeye rağmen sadece bir tane maskesiz fotoğrafı çekilebildi ve onu da henüz görebilmiş değilim. Yani Buckethead yanınızdan geçse fark etmeyebilirsiniz.

Ancak sahneye çıktığında veya albümlerinde fark edilecek bir yeteneğe sahip olduğu kesin. 1988 yılında girdiği bir yarışmada inanılmaz yeteneği sayesinde keşfedilen Buckethead ilk albümünü 1 yıl sonra kendisini keşfeden "Guitar Player" dergisi editörü Jas Obrecht sayesinde çıkardı. Daha sonra birkaç albüm daha çıkardı ve 1992 yılında Avant Records'dan ilk resmi albümünü çıkardı. Bu albüm Bill Laswell'in dikkatini çekti o günden itibaren Buckethead'in neredeyse tüm albümlerine emek verdi.

Buckethead Ozzy Ozbourne tarafından turneye alınmak istenen, ancak maskesini çıkarması istendiği için iptal eden garip bir adam. Ama bu Ozzy'nin hayranlığını hiç engellememiş. Açıkçası 1991 yılından beri 37 albüm çıkaran bir gitariste şapka çıkarmayıp da ne yapacaksınız ben de bilemiyorum.

Bu arada Guns N Roses'a gelmesi Axel Rose tarafından teklif edildi Slash'in ayrılmasından sonra ve yaklaşık 6 ay dayanabildi. Daha sonra yapılan müziğin kendisine göre olmadığına karar verip hadi bana eyvallah dedi.

Albüm Buckethead'in inanılmaz gitarının etkisi altında. Muhteşem bir enerji var albüm boyunca. Aslında albümdeki çalışmalar eskilere göre çok daha uygun biçimde yapılandırılmış. Albümün her yerinde hızına yetişmesi zor olan gitar soloları var. Birçoğunu dinlerken tüylerim diken diken oldu diyebilirim.

Albümü Buckethead'in en sevdiğim albümleri "Bermuda Triangle" ve "Population Override"'la aynı kefeye koyacağım kesinleşti. Ancak bu iki albüme göre çok daha güçlü olduğu kesin. Eski hard rock ve metal günlerini özleyenler veya nerede eski Metallica diyenler için mutlaka dinlenesi bir çalışma. Magua's Scalp'ı da bunu kanıtlamak için koyacağım MP3'ler arasına seçtim.

Beğendiğim çalışmalar:

1) Pepper's Ghost
2) Carpal Tunnel Slug
3) Magua's Scalp
6) Brewer In The Air
7) Exit 209
8) Plankton
11) Towel In The Kitchen

MP3: Buckethead - Magua's Scalp
MP3: Buckethead - Pepper's Ghost

YouTube'dan Buckethead'in payına düşenler:

Buckethead - Whitewash canlı performansı
Buckethead - Night Of The Slunk canlı performansı
Bucketheadland parkının müziği

Buckethead resmi sitesi
Buckethead & Friends @ MySpace

Hiç yorum yok: