17.6.07

Paul McCartney - Memory Almost Full (Hear Music, 2007)

Sir James Paul McCartney. Şimdi bu adamı burada tanıtmam tamamen abesle iştigal olur. O yüzden Liverpool doğumlu The Beatles'ın yakışıklı prensi hakkında fazla bir şey söylemeyeceğim.

1970'te grubun resmen dağılmasından sonra solo kariyerine başlayan McCartney'nin 13 stüdyo albümü ve 4 "en iyiler" albümü geride kaldı. 13 albümden tonlarca ödül aldı, milyonlarca sattı ve birçok çalışması dünyada listelerin en tepesinde yer aldı uzun süre boyunca. Ayrıca 29 kereyle en çok 1 numara besteleyen pop müzik bestecisi ünvanını taşıyarak Guinness rekorlar kitabında yer alıyor.

Sırada ise 14. albümü vardı. Aslında bu albümden ne beklemek gerektiği konusunda ufak bir karmaşa yaşadım. Albümün çıkacağının açıklanmasından sonra Paul McCartney'nin büyük bir değişim geçirmeyeceğini yine de tahmin etmeme rağmen modern rock unsurlarına kaymasından endişeleniyordum.

Paul McCartney albümde yine eski kimliğinde. Farklı, inanılmaz, tabuları yıkan hiçbir şey yok albümde ama güzel bir müzik var. Bunun yanında albümün tanıtımı ise gerçekten orjinal. Starbucks'larda satılan ilk albüm olmasının yanı sıra EMusic'e üye olanların albümü bedavaya indirme imkanları oldu. Albüm de zaten Starbucks'ın kurduğu Hear Music'ten yayınlandı.

Albümde The Beatles'ı ve hatta 1960'ları genel olarak hatırlatan çalışmaların yanında bunlara göre daha modern bakış açıları olan akustik çalışmalar var. Ancak hepsinden önemlisi Paul McCartney'in eski havasından bir şey kaybetmemiş olması. Bunda "Driving Rain" albümünde çalıştığı prodüktör David Kahne ile tekrar çalışmasının etkisi var.

Eski defterleri hatırlatan, hatta eskilere göz atma hissi doğuran bir albüm. O yüzden dinlemeden önce The Beatles albümlerini yakında bulundurmakta fayda var. Ne olur ne olmaz.

Albümde beğendiğim çalışmalar:

2) Ever Present Past
3) See Your Sunshine
5) You Tell Me
6) Mister Bellamy
9) That Was Me
11) House Of Wax

MP3: Paul McCartney - Mister Bellamy
MP3: Paul McCartney - House Of Wax

Paul McCartney'in resmi sitesi

Hiç yorum yok: