9.6.07

Anna Nygren - In A Sentimental Mood (Ladybird, 2007)

Normalde bildiğiniz gibi sanatçı hakkında bir nebze bilgi vererek başlıyorum incelemelerime. Bunun sebebi de müziği anlamak için o çalışmayı yapan kişi ya da grup ile alakalı bir şeyler bilmenin faydası olduğuna inanıyorum. Ancak ilk defa hakkında en ufak bir bilgi ulaşamadığım bir sanatçıyla karşı karşıyayım. Durum Kraftwerk ya da Drexciya'dan da beter.

O zaman kendi bildiklerimizle yetinelim. Anna Nygren bir caz vokalisti. Kadife bir ses sahip. Klasik caz vokali konusunda büyük bir yeteneğe ve kulağa sahip olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Adından da İsveçli olduğunu çıkarabiliyoruz. Bunu 14. çalışma "Ack Varmeland Du Skona"'dan da çıkardım tabii. Şimdilik iyi gidiyor sanırım.

Albüm boyunca Anna'nın yumuşacık sesiyle romantizm ve melankoli arasında gidip geliyorsunuz. Dinledikçe hakkında hiçbir bilgi olmamasını da anlayamıyorum. Bir insan yoktan böyle bir caz vokalisti olamaz. Ayrıca albüm kitapçığından piyanonun başında da kendisinin olduğunu öğreniyorum. Ama o kadar.

Albüm o kadar rahat dinleniyor ki anlatamam. Verve Jazz Masters serisinden birini dinler gibiyim. Hatta bu albümü alıp o seriye katabiliriz. Gerçekten dinlemek gerekiyor. İşin komik noktası da albüme nasıl ulaşabileceğiniz konusunda en ufak fikrim bile yok. Bir şekilde bu bilgiye ulaşırsam daha sonra "Yorumlar (Comments)" bölümünde bunu ileteceğim.

Albümde klasik caz altyapısı var. Efsanevi caz vokalistlerinin çalışmalarına da yer verilmiş albümde. Bu bakımdan da yeni bir sesle eskilere getirilmiş güzel bir yorum dinleyebiliyoruz. Birçok açıdan güzel bir albüm. Bulunabilirse dinlenmesi mutlak çalışmalardan biri.

Beğendiğim çalışmalar:

2) A Night In Tunisia
3) Crazy
5) I Wanna Be With You
7) Caravan
9) Just Wanna Say I'm Sorry
10) In A Sentimental Mood
11) How Insensitive
12) I Wanna Be Loved By You

MP3: Anna Nygren - A Night In Tunisia
MP3: Anna Nygren - Wanna Be With You

Hiç yorum yok: