24.6.07

Justice - † (Because, 2007)

Justice adını kullanan birçok sanatçı ve proje var aslında. Ama şu anda söz konusu olan Gaspard Augé ve Xavier de Rosnay'den oluşan Justice. Hatta başka bir deyişle tüm Justice'ler arasında en çok bilineni, en başarılı olanı ve ortalığı en çok dağıtanı.

2004 yılında "Never Be Alone" adlı çalışmalarını çıkaran duo, bir anda bizleri şaşırttı. Her yerde çalındılar 2004 boyunca. Daha sonra gerçek anlamda tanınmaları 2006 yılında çıkardıkları "Waters Of Nazareth" mini-albümüne denk geliyor. Arkasından "We Are Your Friends" plağı geldi ki evlere şenlik. 2006 boyunca yine ortalığı karıştırdılar. Bundan sonra çalışmalarını daha sıkı takip etmeye başladığımız ikili Haziran ayının 11'inde yeni albümlerini de bize sundular.

Albüm daha çıkmadan promo halinde bile ciddi anlamda ilgi topladı. Albümün çıkmasıyla da herkes eteğindeki taşları döktü. Dans pistlerinin yeni ikilisi olarak gösterildiler ve The Chemical Brothers, Fatboy Slim ve Daft Punk'ın geri adım attığı dönemde ileri fırladılar.

Albüm Justice'in benimsediği elektro ve tekno türlerinin her yönden ağırlığını taşıyor. Bol synth'ler, güçlü melodiler ve vuruşlar. Albüm insanın kanını kaynatıyor her şekilde. Fransızların elektro ve tekno sahnesinden bir dev daha doğuyor bu şekilde. David Caretta ve Terence Fixmer gibi üstadların emekleri boşa gitmemiş açıkçası.

"Waters Of Nazareth" mini albümünde de yer alan bazı çalışmalar burada da var. Albüm aslında 2004 yılından beri Justice'in çıkardığı çalışmaların yanında yeni çalışmaları bize sunan bir derleme gibi. Phantom, Let There Be Light, Waters Of Nazareth daha önce çıkmış plaklardan albüme düşenler.

Albümde eski çalışmaları es geçersek yenilerden dikkat çekenler:

1) Genesis
3) D.A.N.C.E
4) New Jack
6) Phantom II
9) DVNO
10) Stress

MP3: Justice - Genesis
MP3: Justice - Phantom

Justice @ MySpace

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tamam fena albüm değil ama fazla NME gençliği için sanki ya. Hoş, onlar 10 üzerinden 6 verip biraz kalayladılar ama şimdi buna iyi dersek Daft Punk için MÜKEMMEL demeliyiz.
Erol Alkan gibi yeniyetmelerin gözdesi oldular da, ne bileyim işte. Orta kararlıklar.

Kabul müzik tekrar ama Justice fazla tekrar. Ama bir Valentine var ki! Her gün 5 kez dinlesem doymam.