15.6.07

Kısa Kısa Albümler... (15)

Anders Ilar - Ludwijka Extended Visit (Shitkatapult, 2007)

İsveçli yetenekli prodüktör Anders Ilar'ın albümü Nisan ayında T.Raumschmiere'nin sahibi olduğu Shitkatapult'tan yayınlandı. Bugüne kadar çalışmalarıyla dikkat çeken Anders'in 2003 yılından beri 4. albümü olması da önemli bir nokta.

Anders Ilar genel olarak minimalizm temelinde tekno, dub ve deneysel çalışmalar yapıyor. Yeni albümünde de bu yön oldukça ağır basmış durumda. Albümde isim açısından kolaya kaçıp tüm parçaları Ambient prodüktörlerin yaptığı gibi Ludwijka 1, 2, 3 gibi numaralandırmış. Sakin bir şekilde gerçekten güzel müzik dinlemek isteyenler için önereceğim bir albüm.

MP3: Anders Ilar - Ludwijka II

Anders Ilar'ın resmi sitesi

Dub Pistols - Speakers And Tweeters (Sunday Best, 2007)

Barry Ashworth, Jason O'Bryan ve William Burroz'dan oluşan özgün üçlü, house ve breakbeat'i birleştirerek uzun zamandır elektronik müzik çevrelerinde ilgiyle izleniyorlar. 1996'dan beri profesyonel olarak devam eden müzik hayatları 1998 yılında çıkardıkları "Point Blank" albümüyle uyandı ve 2003 yılındaki "Six Million Way To Live" ile tepe noktasına ulaştı.

Nisan ayında çıkardıkları 3. albümleri "Speakers And Tweeters" ise bir önceki albümleri kadar iyi olmasa da güzel bir dinleti sunuyor. Aksak vuruşların ağırlığındaki albümde hip hop etkisi açıkça hissediliyor. Açıkçası belki de albümde çok ısınamadığım nokta bu oldu. Hispanik melodiler biraz fazla kaçmış. Tres Delinquentes dinler gibiyim ve beklediğim bu değildi. Yine de Dub Pistols'dır, dinlemekte yarar vardır.

MP3: Dub Pistols - Speakers And Tweeters

Dub Pistols resmi sitesi

Aerial - The Sentinel (Nomethod, 2007)

İsveçli post "Post rock" grubu Aerial ilk albümüyle kazandığı takdiri 2. albümüyle de devam ettirmek istiyor. Ancak yeni albümlerinde tarzlarında ufak birkaç değişikliğe gitmişler. Tabii melankolinin ağırlığı bu albümde de var önceden onu söylemek lazım.

Aerial yoğun temponun ardından albüm hazırlığına girişti fakat yorgunluğu albümde hissedemiyorsunuz. Aksine daha senfonik bir rock havası var. Müzikal anlamda benim açımdan daha doyurucu olduğunu söylemek istiyorum. Melankoli senfonik haliyle biraz ağır gelebiliyor, hatta yer yer "46th Street"'te olduğu gibi yoğun depresif bir hale bürünebiliyor. Yine de bu değişim Aerial'ın sesini çok daha etkin duyurmasını sağlamış. Henüz grupla tanışmamış olanlar için bence önemli bir fırsat. Biraz Sonic Youth, biraz Mono diyeyim hatta. Gitarlara hayran kalma imkanınız var şimdiden söyleyeyim.

Mp3: Aerial - 46th Street

Nomethod'ın resmi sitesi

Hiç yorum yok: