5.6.07

Late Night Tales by Nouvelle Vague (Azuli, 2007)

Nouvelle Vague'ı artık çoğumuz yakından tanıyoruz. Olivier Libaux ve Marc Collin ikilisinin temelini oluşturduğu Nouvelle Vague, konserleri sırasında farklı vokalistlerle çalışıyor. Bossa Nova ve 80'lerin punk akımından yoğun etki altındalar. Konser performanslarında da güçlü etkileri sebebiyle insanları dünyevi dertlerden ve düşüncelerden iki saatliğine uzaklaştırıyorlar.

2003 yılında kurulan grup ilk albümlerini kendi isimleriyle 2004 yılında çıkardılar ve 2 yıl sonra "Bande à Part" adlı albümleri bunu takip etti. Bu iki albüm de Peacefrog'dan yayınlandı.

Nouvelle Vague'ın bir diğer özelliği de şu ana kadar 2 kere Türkiye'de konser vermiş olmaları ve 3.'nün de eli kulağında. Şu ana kadar Radarlive etkinlikleri kapsamında geldiler ve bu sefer Radarlive 2007 festivalinde yer alacaklar. Özellikle Solar Beach'in kendine has havası sebebiyle konser çok güzel olacaktır. Hele bir de güneş batışı sırasında çalarlarsa aşık olmanın vaktidir derim.

Late Night Tales, Azuli Records'ın bizlere sunduğu ünlü ve başarılı bir seri. Şu ana kadar Nightmares On Wax, Four Tet, Jamiroquai, AIR, Fila Brazilia, Groove Armada, Zero 7, Kid Loco, Belle & Sebastian ve Turin Brakes gibi seçkin konukları oldu. Son konuğu ise Nouvelle Vague haliyle, boşuna dil dökmedik bu kadar.

Albüm Bossa Nova ağırlığında elbette. Ayrıca caz da kendini gösteriyor. Nouvelle Vague cömert davranıp 21 çalışma arasına sadece tek çalışmasını (Come On Eileen) koymuş. Diğer önemli isimler arasında David Sylvian (A Fire In The Forest), Anja Garbarek (The Last Trick), Julie London (Lonely Girl) ve Shirley Horn (And I Love Him) var. Gerçekten yaklaşık 80 dakikalık bir müzik ziyafeti. Şöyle Karayip sahillerinde akşamüstü yürürken hafif bir rüzgar eser ya. Eğer gitmiş olsaydım ve o rüzgar çıksaydı bunu dinlemek isteyebilirdim. Ama dinlemek için illa Karayiplere gitmeye gerek yok. Evde dinledim ben ve çok beğendim.

Nouvelle Vague'ın resmi sitesi
Nouvelle Vague @ MySpace

Hiç yorum yok: