24.10.06

Kısa Kısa Plaklar... (3)

Popkan - Monuments (Exposed Audio, 2006)

Tom Erdmann adındaki Chicago'lu genç prodüktör Internet üzerindeki yeni plak şirketlerinden biri olan Exposed Audio'dan yeni bir plak çıkardı.

Elektronik müziğe olan düşkünlüğü Green Velvet dinleyerek başlayan Popkan kısa sürede kendini prodüksiyon yapmaya çalışırken buldu.

Plak Popkan'ın bir süredir oturtmaya çalıştığı minimal ve tech-house karışımı bir tarzı ortaya koyuyor. Altyapı olarak modern minimal elektronik müzik çalışmalarıyla benzerlik içeriyor ancak üst yapısı minimalizmden uzak ve oldukça karmaşık. Ritmi itibariyle de oldukça çekici.

http://www.popkan.com
http://www.exposedaudio.org

Alejandro Lopez - Poligono De Frecuencias (Pariter, 2006)

Gijon'da yaşayan genç İspanyol prodüktör Alejandro Lopez, ilk plağı "Fi(R)st"'ü 2006 yılının Haziran ayında Minimise etiketiyle çıkardı. Tarzıyla İspanyol minimalistlerin akımını devam ettirir şekilde. Hareketli, lokomotif etkisi gösteren dans pistleri için çok uygun prodüksiyonlar yapıyor.

Pariter ise Yossi Amoyal ve Matt Du Jardin tarafından kurulan Londra merkezli yeni bir plak şirketi. İlk olarak Barem'in Nylon adlı plağı çıktı ve şimdi de Alejandro Lopez'in plağı ile ilerlemeye devam ediyor. Ayrıca Sushitech'in de kardeş plak şirketi.

Alejandro plakta minimal ve tekno akımlarını başarılı bir şekilde konumlandırmış. Özellikle A1'deki El Poligono çalışması dikkate değer. B2'deki Estaferi ise Kuzey Amerika etkisi taşıyor ancak yine bunu İspanya'ya özgü minimalist bakış açısıyla birleştirmiş.

http://www.myspace.com/jandroide

Deadbeat - Version Immersion (Scape, 2006)

Deadbeat, Scott Monteith, Montrealli bir prodüktör. Minimalist ve deneysel yönleriyle dikkat çekiyor. 2000 yılından bugüne 5 albüm ve birçok plak çıkartan Deadbeat prodüksiyonlarıyla da özellikle Kuzey Amerika'da oldukça takip edilen bir isim.

Deadbeat 1 yıllık aradan sonra çıkardığı bu plakta tribal vuruşların yanında biraz farklı bir minimal yaklaşımı sergiliyor. Üstte çok keskin olmasa da kesik melodiler var. Ancak şu var ki plaktaki üç çalışmada da insan ister istemez ritim tutmaya başlıyor.

http://www.techno.ca/deadbeat/

Hiç yorum yok: