24.10.06

Kısa Kısa Plaklar... (4)

Booke Shade - In White Rooms (2)(Get Physical, 2006)

Booka Shade Walter Merziger ve Arno Kammermeier'den oluşan Alman bir ikili. Prodüksiyon yaparken kullandıkları başka isimler de var ancak bugüne kadar bunlar arasında en çok dikkati çeken Booka Shade oldu.

Özellikle 2006'nın Mayıs ayında çıkardıkları Movements albümüyle büyük çıkış yakalayan ikili prodüksiyonlarını genel olarak M.A.N.D.Y. ve DJ T ile birlikte yönettikleri Get Physical Music plak şirketinden yayınlıyor.

Plakta Booka Shade'in "In White Rooms" adlı çalışmasına Shinedoe ve Mexico!nun yapmış oldukları düzenleme yer alıyor. Iki düzenlemenin de oldukça başarılı olduğunu söyleyeyim.

http://www.bookashade.com/

Pheek - Lignes Et Directions (Archipel, 2006)

Pheek olarak bilinen Quebec'li müzisyen Jean-Patrice Remillard'ın prodüktörler arasındaki iletişimi ve yardımlaşmayı artırmak amacıyla kurduğu plak şirketi Archipel'den çıkardığı yeni plak piyasaya çıktı.

Pheek şu anda bize sunduğu tarzı Richie Hawtin'in bir performansından etkilenerek şekillendirmeye başlamış ve gerçekten faydalı olduğunu söyleyebilirim. Minimalizmi gerçek haliyle bizlere sunmaya çalışıyor ve gerek ses kesiti kullanımı, gerekse parçalarında kullandığı yapı itibariyle çok güzel sonuç veriyor.

Plağın A yüzünün ilk parçası Orage Solaire buna çok güzel bir örnek. B yüzünün ikinci parçası Anxiete En Elasto-O-Rama ise daha çok microhouse akımına yönelik ancak bunun da altından başarıyla kalkmış Pheek.

http://www.pheek.com

Roman Flugel - Mutter (Klang, 2006)

Roman Flugel'in nasıl bir prodüktör olduğundan bahsetmeye fazla da gerek olmamalı. Tek başına yaptığı prodüksiyonların ve projelerinin haricinde Jorn Elling Wuttke ile birlikte projeleri Alter Ego, Acid Jesus ve Sensorama gibi projelerle çoktan Almanya'da bir efsane olmuş konumda. Bu konumu da her haliyle hakkediyor.

Son dönemde yeniden çok başarılı plaklarla gücünü toplayan Klang Elektronik'ten çıkardığı bu yeni plakla geniş kitlelerce tanınmasına vesile olan G"eht's Noch"'tan çok farklı bir yöne götürüyor dinleyeni. Minimalizme daha sıkıca bağlı, biraz daha sakin bir yapı sunuyor.

Plağa ismini veren A2'deki Mutter adlı çalışma çok güzel minimal örneği. A1 ve A3 ise oldukça derin ve ağır. B1 Lao Aviation etnisizmi andıran melodisiyle ilginç bir yapıda. B2 ve B3 ise yine tamamen derinlere dalıyor.

http://www.8mh.de

Hiç yorum yok: