1.10.06

Kısa Kısa Albümler... (4)

Ebb - Loona (Gaymonkey, 2006)

Isvec'ten cikan yeni bir isim Ebb. Kuzey Isvec dogumlu ve yaklasik 10 yil once Stockholm'e tasinmis. Elektronik popta Kuzey Avrupa ulkelerinin onemli basarisini destekler nitelikte guzel bir albume imza atmis. "Loona" Ebb'in ilk albumu ve albumden once de tepkileri olcmek icin "Life Is On TV" adli calismasini mp3 olarak yayinlamisti.

Ebb bu albumu 2 yil gibi uzun bir surede hazirlamis ancak hakkini vermek gerek. Albumdeki tum besteler, sozler, vokaller, enstrumanlar Ebb'e ait. Bastan sona kendisi hazirlamis albumu ve kendi deyimiyle gercek kimligini, icinde yatan kisiyi ogrenmek icin bu yola basvurmus.

Album elektronik pop kokenli ancak minimalistik yapisi albume bugune kadar dinlediklerimizden farkli bir hava katmis. Bu acidan da dikkat cektigi kesin.

Albumde cok basarili calismalar var. Bunlar:

1) Loona
2) I'm All Made Of Music
3) Life Is On TV
5) Silent Lucy
9) In Beauty

http://www.ebbmusic.com/

-----------------------

Fuckpony - Children Of Love (Get Physical, 2006)

Gecen sene canli performansiyla Indigo'da sahne alan Jay Haze ile Samim Winiger'dan olusan Fuckpony ilk albumlerini cikardi.

Albumde en dikkat ceken yon ozunde Chicago house olan etkin tarzin minimal bir bakis acisiyla dinleyiciye sunulmasi. Bunu haricinde albumde tech-house sinirlarinda gezen calismalar da var.

Acikcasi projenin ilk calismasi acisindan ust duzeyde bir basari var albumde. Yapilar cok guzel oturtulmus ve her seyin yaninda farkli turler guzel bir sekilde harmanlanmis. Vokallerde filtre kullanimi da oldukca yogun. Sonucta ise gayet eglenceli bir muzik ortaya cikmis.

Dikkat ceken parcalara gelince:

2) Children Of Love
3) Ride The Pony
5) Cell Phone Hit
6) It's Only Music
12) Mafalda

http://www.fuckpony.com/

-----------------------

Stefan Kuchenmeister - Anti Age (Bomzh, 2006)

Toktok'tan tanidigimiz Stefan Kuchenmeister cikardigi 2 solo plaktan sonra ilk albumunu Haziran ayinda cikardi. Album her ne kadar on plana fazla cikmadiysa da icindeki calismalarin cogu cok basarili.

Albumde minimalizmin yaninda cazdan teknoya ve hatta abstrakt muzige kayan bir hava var. Aslinda bircok calismada bu turlerin hepsini birlestirmeye calismis. Ozellikle 2. parca olan Monty'de bu acikca ortaya cikiyor.

Dikkat ceken calismalar:

1) Intro (Evet intro cok ilginc ve guzel)
2) Monty
5) Lovesong
7) Tuteit
8) Anti Age
10) Shabu
13) Strange
14) Papas Lied

Hiç yorum yok: