8.10.06

London Sinfonietta - Warp Works And Twentieth Century Masters (Warp, 2006)

2003 yilinda baslayan bir proje kapsaminda Londra Senfoni Orkestrasi, Warp plak sirketiyle bir calisma yapmaya basladi. Bu proje Warp'tan cikan onemli eserlerin orkestra tarafindan yorumlanmasindan olusuyordu. Bu yorumlama ise konserler cercevesinde dinleyicilerle bulusmaya basladi.

Ilk konser Royal Festival Hall, eski adiyla Royal Albert Hall'da gerceklesti. Projeye daha sonra Warp'tan yayinlanan eserler haricinde 20. yuzyilin onemli bestecilerinin eserleri de katilmaya basladi.

Album 3 konserde calinan calismalarin derlemesinden olusuyor. 2 diske sigdirilan calismalar arasinda Warp'tan tanidigimiz isimlerden Aphex Twin ve Squarepusher'in parcalari da yer aliyor. 20 yuzyilin ustalarina gelince ise John Cage, Steve Reich, Edgar Varese, Karl Heinz Stockhausen ve Gyorgy Ligeti'nin eserleri var.

Album elbette Warp'in bugune kadar cikardigi albumlerle karsilastirildiginda bir nebze farklilik iceriyor. Bunlardan ilki orkestra tarafindan calinan eserlerin hepsinin yeniden aranje edilmis olmasi. Ayrica elbette en temel fark ozellikle Warp'tan cikan calismalarin tamamen farkli bir muzikal yapida dinleyiciye sunulmasi.

Bu acidan Ingiltere'de bir de turne yapan bu projeyi canli dinleme imkani olmayanlar icin bicilmis bir kaftan bu iki disklik album.

http://www.warprecords.com/

Hiç yorum yok: