28.10.06

Honeycut - The Day I Turned To Glass (Quannum Projects, 2006)

Honeycut vokalde Bart Davenport, klavyede RV Salters ve davulda Tony Sevener'dan oluşan San Fransisco'lu yeni bir grup. Albümlerini DJ Shadow'un plak şirketi Quannum Projects'ten yayınladılar ve şu ana kadar çok olumlu tepkiler aldılar. Ben de bir nebze kendi adıma destek olayım dedim.

2003'te San Fransisco'da tanışmalarının ardından Salter'in evindeki stüdyoda çalışma yapmaya başlamışlar ve birbirlerini uzun bir tanıma sürecinden sonra albümü oluşturacak parçalar bir bir yerine oturmaya başlamış. Grubun gizli liderliğini yapan ve benimsediği müzik tarzına yön veren kişi da zaten Fransa doğumlu Salter. 1990'larda Fransa'dayken Femi Kuti gibi isimlerle çalışarak kendini ve müziğe bakış açısını genişleten Salter Berkeley'e taşındıktan sonra Blackalicious ve Maroons gibi isimlere de klavyede yardımcı olmuş. Hatta yine Quannum Project'ten 2005 yılında yayınlanan General Elektriks adında bir solo projesi de mevcut.

Tarz olarak indie funk ile hip hop ve hatta yer yer soul'u karıştırarak çok eğlenceli bir müzikle karşımıza çıkıyorlar. Ancak aslında türlerden bağımsız birçok etkileşim altında istedikleri müziği yapıyorlar.

Vokaldeki Davenport'un sesi çok güzel ancak şu da var ki bazı bölümlerde yapmaya çalıştıklarına sesi uygun değil ve back vokal desteği alması çok daha iyi olurmuş. Yine de "Butter Room"'da kendine çok uygun bir hava buluyor ve vokalin parçaya uyumu mükemmel. Ayrıca yazdığı sözlerde biraz aceleci davranmışlık hali var. Yine de gelecek açısından umut vadeden bir vokal tekniği var ve kendi tarzını oturttuğunda albümlere katkısı üst düzeyde olacak.

Her ne kadar daha bu kadar erkenden vokali eleştirmek doğru olmasa da aslında haklarını vermek gerekiyor. Salter'ın klavyede yarattığı hava albüm boyunca inanılmaz bir seviyede. Doğaçlama ve sürpriz dolu girişleriyle her çalışmaya büyük bir etki yapmış. Benzerini Sevener davul programları için de söylemek mümkün. Funk havasına çok büyük katkı yapıyor.

Albümdeki çalışmalar arasından seçtiklerim:

1) The Day I Turned To Glass
2) Tough Kid
3) Shadows
6) Dark Day, White Lines
8) Silky
12) Fallen To Greed

http://www.myspace.com/honeycutmusic
http://www.quannum.com/site

Hiç yorum yok: