28.10.06

Mike Stern - Who Let The Cats Out (Heads Up, 2006)

Mike Stern 1953 doğumlu başarılı bir caz gitaristi. Berklee Müzik Akademisi mezunu olduktan sonra müzik kariyerine çok başarılı bir başlangıç yaptı. Genç yaşta Billy Cobham, Miles Davis ve Marcus Miller gibi isimlerle çalışma imkanı buldu. Miles Davis'in 1981'deki geri dönüşünde çıkardığı 3 albümde de yer aldı. Daha sonra ünlü saksafoncu David Sanborn'la bir turneye katıldı ve tüm bu süre boyunca kendini geliştirme yolları aradı.

Mike Stern 1993 yılında çıkardığı "Standards (And Other Songs)" adlı albümüyle yılın en iyi caz gitaristi ödülünü aldı. Daha sonraki yıllarda 2 Grammy adaylığıyla da bu başarısını pekiştirdi.

Mike Stern, bas gitarist Richard Bona ve baterist Dennis Chambers'dan oluşan grubuyla birlikte 2003 yılının Kasım ayında Garanti Caz Yeşili sponsorluğunda Babylon'da bir konser de verdi. Bunun yanında 2005 ve 2006 yıllarında Istanbul Jazz Center'da birçok konser verdi ve bu konserlerinden birinde Kerem Gorsev ona piyanoda eşlik etti.

Mike Stern stüdyoya girdiğinde doğaçlama çalışmayı seviyor ve en iyi çalışmalarının bu şekilde ortaya çıktığını belirtiyor. Bugüne kadar 12 albüm çıkartan Mike Stern'in 13. albümünün de çok güzel olduğunu belirtmek gerekiyor.

Albümde Mike Stern'in caz yaklaşımı konusunda çok güzel örnekler bulunuyor. Onun hareketli ve insana enerji veren gitar sololarını dinleme imkanı buluyorsunuz. Dürüstçe söylemek gerekirse böyle bir gitar dehasından dinlenebilecek 11 şarkıdan oluşan güzel bir caz albümü olmuş.

Albümde dinlemekten en zevk aldığım çalışmalar:

1) Tumble Home
3) Good Question
4) Language
7) Roll With It
8) Texas
9) Who Let The cats Out?

http://www.mikestern.org

Hiç yorum yok: