Krafty Kuts, Martin Reeves, muhtesem bir albumle elektronik muzik piyasasini calkalamaya geldi. Freakshow adli album Martin Reeves'in aslinda ilk albumu degil. Ancak bundan once cikardigi albumler hep toplama album oldugu icin Martin ilk defa kendi produksiyonlarinin yer aldigi bir album cikariyor ve o sebeple buna bir bakima ilk solo albumu diyebiliriz.
Martin Reeves uzun zamandir Breakbeat sahnesinin en onde gelen DJ ve produktorlerinden biri. Bugune kadar bircok efsanevi calismaya imza atti ve yaptigi duzenlemelerle de cok fazla basariya ulasti. Breakspoll adi verilen ve Breakbeat dunyasinin en onemli odullerini dagitan organizasyonda "En iyi DJ" odulunu bircok kere aldı. Ayrica "En iyi radyo sovu", "En iyi duzenleme" ve "En iyi produksiyon" dallarinda da odulleri var.
Album Against The Grain plak sirketi etiketiyle cikti. Against The Grain, Supercharged ile kardes bir plak sirketi ve Lloyd Seymour (Skool Of Thought) ile Martin Reeves (Krafty Kuts) ortakligi ile kuruldu. Plak sirketlerinin isleriyle Lloyd ilgilenirken Martin ise daha cok isin produksiyon ve arajman yonuyle ilgileniyor.
Albumde Krafty Kuts'in hareketli, guclu ve kaliteli breakbeat tarzinin yaninda eski hip hop esintileri ile birlikte hafif funky bir hava da mevcut. Albumdeki parcalarin bircogunda tekduzelikten ziyade turleri kaynastirmaya calismasi sebebiyle her zaman yaptigi gibi farkli bir sonuc ortaya cikarmis. Bu arada ic cekinmeden 2006'nin en basarili albumlerinden birine hazirlikli olun diyebilirim gonul rahatligiyla.
Martin Reeves albumde Mc Dynamite, Tim Deluxe, Scratch Perverts, ve Ashley Slater gibi onemli isimlerle calismis.
Albumdeki parcalara gelince:
Album kendisini anons eden bir intro ile basliyor. Arkasindan da calismalar siralaniyor.
2) Freakshow (Ft Ashley Slater) - Elektro ve breakbeat karisimi bir havada baslayip daha sonra eglenceli bir breakbeat'e donuyor. Biraz 70'ler ve funk agirlikli altyapisi var. Vokaller ozellikle yogun filtreli ve old-skool hissi veriyor.
3) We Do This (Ft Mc Dynamite) - Dogrudan hip hop havasiyla basliyor ve aksak ritimleriyle insani kendine cekiyor. Keske gunumuzde dinledigimiz hip hop ornekleri de bunun gibi guclu, cekici ve etkileyici olsa. Parca yapisiyla ve vokal duzeniyle bana Xzibit'in hip hop klasigi "Paparazzi"yi hatirlatti. Cok guzel bir old-skool hip hop ornegi.
4) Tell Me How You Feel (Ft Yolanda) - Cok guzel bir funky breakbeat baslangici var. Tamami boyunca eglenceli bir hava olacagini ortaya koyuyor. Vuruslar girdiginde ise insanda dans etme hissi uyandiriyor. Vokal ise biraz popvari bir durus yaratsa da funky melodiye cok guzel uyum saglamis.
5) Turntable Skits - Parcalarin arasinda guzel bir solo scratch gosterisi diyebilirim. 1 dakikadan biraz kisa.
6) The Funk - Yuksek bir voklale basliyor ve arkadan funk geliyor. Old-skool funk'lari hatirlatiyor ve motown donemimi akla getiriyor. Aksak vuruslarla beraber modern bir bakis acisina kavusmus.
7) Krafty Perverts (Ft Scratch Perverts) - Baslangicindan itibaren Scratch Perverts'in etkisini hissediliyor. Elektro breakbeat modundaki guzel bir melodinin altinda guclu aksak vuruslar var. Ozellikle scratch'ler gercekten cok basarili bir uyum saglamis.
8) Bass Phenomenon (Ft Tim Deluxe) - Yaklasik 2 ay once plak olarak karsimiza cikmisti bu calisma. Promosu ise Haziran ayinda ulasti bircok yere. Muhtesem bir calisma. Guclu, baskin ve ezici bir breakbeat ornegi ve albumun en iyi calismalarindan biri. Simdiden bircok sette yer aldi ve boyle devam edecek.
9) There They Go (Ft Mc Dynamite) - Yine Mc Dynamite ve yine hip hop etkisinde aksak ritimli ve guclu bir calisma. Bu sefer biraz daha modern bir bakis acisi sergiliyorlar hip hopa ancak bu da oldukca ilgi cekici.
10) Bring Back The Funk (Ft Dr. Luke & A-Skillz) - Albumdeki funk etkili basarili calismalardan biri. Gitarin da katkisi cok yuksek elbette bu eglenceli funk calismasinda. Bas gitar altyapiyi guzel hazirlarken elektronik vuruslar daha geride ve zaman zaman sahneye cikan scratch'ler de ortamdaki neseyi artiriyor.
11) Basketball Jam - Devasa vuruslarla basliyor. Bu sene NBA'de molalarda bolca duyabilecegimiz bir calisma. Ayakkabilarin saha zemininde cikardigi sese benzer bir ses kesiti ile birlikte guclu vuruslar ve progresif bir melodi. Albumdeki en basarili calismalardan bir tane daha.
12) Keep Moving (Ft Bespoke) - Hip hop altyapisi hissedilen guclu bir giris yapiyor ve arkasindan guzel bir vokalle aksak vuruslar etkisini gosteriyor. Fondaki korolar ise atmosferi cok daha buyuleyici bir hale getiriyor. Hayranlik uyandiran bir de scratch solosu var.
13) She's Out Of My Head (Ft. Dr Luke & Theo) - Aksa vuruslarin uzerine funky bir melodi ile giris yapiyor. Hip hop ve funk'in guzel bir etkilesimi ortaya cikiyor vokalin de girisiyle.
14) Summer Samba - Guney Amerika havasinin agir bastigi downtempo bir melodiyle basliyor. Aksak vuruslar burada da var ancak melodiye uygun hafif bir yapidalar ve yaz aksami sakin bir atmosferde dinlemek icin uygun bir hale getirmisler parcayi.
15) Flamenco Freddy - Dogrudan 70'lerden gelen funk bir melodi ile yapilan giristen sonra aksak vuruslarla birlikte bas gitar geliyor. Flamenko melodili gitar arada bir girip parcanin adini yadedeiyor ancak genelde hakim olan funk havasi hepsiyle birlesince cok eglenceli bir hal aliyor.
Genel olarak incelendiginde dinlemesi cok zevkli bir album. Krafty Kuts'tan zaten uzun zamandir beklenen bir calismaydi bu ve tamamen hakkini verdigini soylemek mumkun. Daha once soyledigim gibi 2006'nin en onemli calismalarindan biri olacagindan eminim.
www.againstthegrainrecords.com
www.superchargedmusic.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder