21.10.06

Sid LeRock - Keep It Simple Stupid (Ladomat 2000, 2006)

Sheldon Thompson adlı Kanada'lı bir prodüktörün Sid LeRock projesinden çıkaracağı 2. albüm Keep It Simple Stupid karşınızda.

Sheldon Thompson birçok başarılı projeyi eşzamanlı olarak yönetebilen bir yetenek. Pan/Tone, Sid LeRock ve Shelbono "Barracuda" Del Monte bu projelerden bazıları.

Odunculukla uğraşan bir ailenin çocuğu olarak okuldaki başarısıyla birlikte müzikal yeteneğini göz önünde bulundurarak ailesinin baskısına karşı çıkıp odunculuğu reddetmiş. İyi de etmiş.

Kendi tarzını birçok insan tekno ve rock'ın birleştiği nokta olarak adlandırsa da o bu müziğe "Rockno" adını veriyor. Bu müzik tarzında çok önemli bir yere sahip. Aslında müziği genele yönelik değil daha çok farklı bir tarz dinlemek isteyenler için yaptığını söylese de tarzının içeriği, gücü ve eğlenceli tarafı göz önünde bulundurulduğunda özellikle Almanya'da bu kadar ünlü olmasına şaşırmamalı.

Albüm ise Sid LeRock'ın Rockno tarzına güzel bir uyum sağlıyor. Çalışmalarda gitar ve keskin elektronik vuruşlar güzel biçimde harmanlanmış. Genel olarak insanı harekete yönelten bir yapıda ve en kötü ihtimalle dans etmeseniz bile kafanızı sallamaya başlıyorsunuz (Ben yaptım güzel oldu).

Ayrıca albümde Köln'e aşınmış olmasının verdiği etkileşim de göze çarpıyor. Özellikle 2. parça "Naked"'da hissedilen minimalistik bakış açısı buna örnek oluyor.

Albümdeki başarılı parçalara gelince:

1) Es Scheppert Wie Def Leppard
2) Naked
4) Keep It Simple Stupid
5) Freak On For Fatty
6) Fatal Distraction
8) Fools Look Forward
9) Trois Pistoles
10) When Memort's Full

Bu arada albümde 10 parça var ve 8'ini yukarıya yazmışım. Albüm hakkında çok güzel demeye pek gerek yok herhalde.

http://www.sidlerock.com

Hiç yorum yok: