30.10.06

Kısa Kısa Plaklar... (5)

D. Diggler - Em. Pulse (Resopal Schallware, 2006)

Andreas Mügge'nin bir projesi olan D. Diggler elektronik müzik dünyasında önemli yer edinmiş projelerden biri. Minimalist ağırlıklı projesinde zaman zaman tech-house ve tekno sınırlarına dayanıyor Mügge.

Bu uzunçalar plak aslında yine Resopal'dan albüm olarak da yayınlandı. Plakta 8 parça var, albümde ise giriş ve bir ara hariç 16 parça. Plakta yine minimalist bakış açısı ağırlıkta. Özellikle A1'deki Fractals, A2'deki Odic Force, C1'deki Graviton, D1'deki Axiom ve D2'deki Magnetized en dikkatimi çeken çalışmalar. Henüz albümü dinleme şansı bulamadım. Dinlediğimde albümü de inceleyeceğim.

http://www.digglermusic.de

Loco Dice - Raindrops On My Window (Cadenza, 2006)

Loco Dice, Dice Corleone adında Düsseldorf'lu bir prodüktör. Bu sene Cocon Recordings'den çıkardığı "Carthago" ve M_nus'tan çıkardığı "Seeing Through Shadows" adlı plaklarla uzun süre listelerin üst sıralarında yer aldı.

Bu tanıtım plağında ise tek çalışma var. Oldukça güçlü bir başlangıca sahip. Alman minimalistlerinin tipik vuruşlarından. Altta ise kesik kesik bir çok ses kesiti var. Bu da minimalist tarz etkisini artırıyor. Ancak biraz da clicks and cuts'a yakın bir duruş sergiliyor. Giriş bölümünden sonra melodi de vuruşlarla orantılı olarak giriyor ve parça havasını buluyor. Vokal ise oldukça oryantal ve farklı bir his veriyor. Başarılı bir çalışma kesinlikle.

http://www.locodice.com

Scsi-9 - Railway Sessions (K2, 2006)

Rus Anton Kubikov ve Maxim Milyutenko'dan oluşan Scsi-9 1999'dan bugüne kadar yaptığı çalışmalarla beni hayran bırakan bir proje ve bu konuda hiç de yalnız değilim.

Plakta tekno ve minimal house arasında gidip gelen bir hava var. Railway 1, 2 ve 3 adlı üç çalışma var. Bunlardan ilki oldukça güçlü vuruşlara sahip ve eğlenceli bir melodisi var. İkincisi ise daha da güçlü vuruşlarla giriyor nazire yaparcasına. Melodi ise eski filmlerden kalma. Son parça ise benim plaktaki favorim. Farklı bir melodi altında insanı hareketlendirecek uyguluktan güzel vuruşlar.

http://www.scsi-9.com

Hiç yorum yok: