6.10.06

Liam Howlett - Back To Mine (Dmc, 2006)

Prodigy'nin unlu elemani Back To Mine serisinin son albumu ile yerini almisti. Subat ayinda cikan albumu dinleme sansini daha yeni bulmus olmam da benim ayibim olsun.

DMC tarafindan baslatilan Back To Mine serisinin daha onceki misafirleri arasinda Faithless, Morcheeba, Tricky, Underworld, Ortibal, Danny Tenaglia, Dave Seaman, Talvin Singh, New Order, The Orb, Lamb gibi muzik dunyasinin cok onemli isimleri yer aliyor. Bu arada DMC'nin ayrica Mixmag serileri de var ve bunlar da kendi capinda cok basarililar.

Liam bu albumde kendi muzik hayati acisindan onemli saydigi calismalari toplamis. Elektro funk hip hop'tan, klasik rock'a, alternatif rock'tan, punk'a bircok turde calismayi iceriyor album ve bir bakima Liam'in favori parcalarinin listesini andiriyor.

Albumdeki dikkat ceken bir nokta ise "Wake The Fuck Up" adli Prodigy calismasi. Bu parca bugune kadar hicbir yerde yayinlanmadi ve Liam'in aciklamasina gore de yayinlanmayacak. Yine de dogruyu soylemek gerekirse albumde yer almasi ve hatta single'i cikmasi gereken cok basarili bir calisma. Hafif bir "Smack My Bitch Up" egilimli, guclu ve insani oturdugu yerden ayaga kaldiriyor. Smack My Bitch Up'tan en buyuk farki ise Prodigy'nin son donemdeki tavrina dogru orantili olarak kendini gosteren punk etkisi.

Albumdeki parcalar ise soyle:

1. The Prodigy - Wake The Fuck Up
2. Queens Of The Stone Age - Feel Good Hit Of The Summer
3. Public Enemy - Welcome To The Terrordome
4. The Third Bardo - I'm Five Years Ahead Of My Time
5. Vatican DC - Smiling Dogs
6. Dolly Parton - Jolene
7. P.I.L - Rise
8. Max Romeo - I Chase The Devil
9. Meat Beat Manifesto - Radio Babylon
10. Wood Allen - Airport '89
11. Method Man - Release Yourself (Prodigy Mix)
12. Noreaga - Nothing
13. The Specials - A Message To You Rudy
14. The Stranglers - Peaches
15. The Jam - In The City
16. ELO - Living Thing

Prodigy sevenler icin bugune kadar suregelen calismalarinin kokeninin nerelere dayandigi konusunda onemli bir kaynak olacak bu album. Back To Mine serisi icin ise belki de muzikal acidan en zengin cesitlemeli album olarak kalacak.

http://www.dmcworld.com/
http://www.theprodigy.com/

Hiç yorum yok: