21.10.06

Kısa Kısa Albümler... (5)

Buben - Furor Poetics (No Angels Productions, 2006)

Yetenekli Belarus prodüktör Vladislav Buben'den oldukça karanlık, endüstriyel bir albüm. Heavy Metal'den endüstriyel elektronik müziğe kadar birçok müzik türüne el atmış bir isim Buben ve birçok türde başarılı çalışmaları var. Buben ayrıca birçok grubun üyeliğini aynı anda yürütüyor ve hepsinin üzerine düzenli haftalık radyo şovlarını ekliyor.

Açıkçası mutluyken dinlenemeyecek kadar yoğun ve depresif bir atmosfer yaratmış albümde. Albüm birçok noktada kulakları sağır edecek kadar yükselen tiz melodiler ve insanın psikolojisini bozabilecek yoğun bir havaya sahip.

Albümde psikolojimi bozmadan beğendiğim parçalar:

2) Fato Major Prudentia
4) Apertis Tiblis
5) Hamum Vorate

http://www.buben-info.narod.ru

Freestylers - Adventures In Freestyle (Against The Grain, 2006)

Matt Cantor, Andrew Galea ve Aston Harvey oluşan Freestylers breakbeat sahnesini takip eden birçok kişi tarafından "Raw As Fuck" olarak da biliniyor. Raw As Fuck takma adlarıyla çok başarılı düzenlemelere imza atan üçlü Freestylers olarak 4. albümlerini Against The Grain'den çıkardılar.

Albümde isimlerindeki gibi Freestyle türünden birçok çalışma sergileyen üçlü bunun yanında Breakbeat ve Hip hop türlerine de oldukça başarılı biçimde değinmiş.

Dikkat çeken çalışmalar:

2) Security
4) Fast Life
6) Jump n Twist
9) Hard To Stay
10) Painkiller
11) Turn To Dust

http://www.thefreestylers.com

Funckarma - Bion Glent (Sublight, 2006)

Don ve Roel Funcken kardeşlerin oluşturduğu ikili Funckarma 1999 yılında kuruldu ve 5. albümleri Bion Glent'i Sublight plak şirketinden yayınladı.

Genel olarak Glitch ve IDM tarzlarını benimseyen ikili dikkat çeken prodüksiyonlarıyla özellikle son 3 albümlerinde çok olumlu tepkiler aldı.

15 çalışmalık albümde melodisel olarak yoğun ve baskın bir hava mevcut. Bunun yanında vuruşlar oldukça keskin ve ses kesitleri de sert bir biçimde kullanılıyor ve bu iki öge havayı dağıtma açısından etkili oluyorlar. Elbette bu tezat durumdan farklı bir kompozisyon ortaya çıkıyor.

Albümde kulak kesmeye değer çalışmalar:

1) Raud
2) Bion Glent
3) Aeon
6) Fedwick
7) Flame Tree
11) Palanx

http://www.funckarma.com

Hiç yorum yok: