8.10.06

Trentemoller - The Last Resort (Pokerflat, 2006)

Trentemoller adini guclu bir sekilde elektronik muzik dunyasina yazdirdi 2003 yilindan beri. Simdi de 2 disklik yeni calismasiyla bu etkisini artirmayi amacliyor. Birinci disk tamamen yeni calismalarindan olusuyor. Ikinci disk ise bugune kadar cikardigi plaklardan en cok ilgi goren calismalarin toplamasi seklinde.

Trentemoller album hakkinda yaptigi aciklamada albumu kuluplerde insanlari yerlerinden oynatmak icin degil kendi ruhundan ve dunyasindan bir fikir vermek icin hazirladigini soyledi. Ayrica insanlarin albumu dinlerken dalip gitmelerini, kendi hayallerini dusunmelerini ve askii hissetmelerini umdugunu ekledi.

Album elbette Trentemoller'i Beta Boy veya Physical Attraction calismalarindan taniyanlar icin farkli olabilir. Albumde Kraut tarzindan gelen uzun ve derin masalsi melodiler, gitar ve bas kullanimindan gelen akustik yapi ve vuruslari kullanim sekli sebebiyle gelen o yogun guc mevcut. Bu arada ilk diskte bazi parcalarda yogun bir dub etkisi var.

Ilk diskteki "Always Something Better" adli calisma simdiden plak olarak yerini aldi. Calismada Richard Davis'in vokali var. Ayrica orjinal versiyonun yaninda Matthew Herbert ve Trentemoller'in birer remixleri de mevcut.

Ilk diskte dikkat ceken calismalar:

1) Take Me Into your Skin
2) Vamp
4) Always Something Better
6) Nightwalker
8) The Very Last Resort
10) Chameleon

http://www.pokerflat-recordings.com

Hiç yorum yok: