25.10.06

Holden - The Idiots Are Winning (Border Community, 2006)

James Holden çok yönlü bir İngiliz prodüktör. Prodüksiyon hayatına progresif house ile başladı ancak daha sonra Avrupa'daki yoğun minimalist akımdan etkilendi ve bu yönde prodüksiyonlar da yapmaya başladı. Ancak bu yönü çizerken Holden takma adını kullandı. James Holden adıyla progresif türlerde prodüksiyon yapmaya devam etti.

James Holden Horizons plağıyla 1999 yılında ünlendi ve o günden bugüne gerek kendi prodüksiyonlarıyla gerekse yaptığı düzenlemelerle birçok kesimden takdir aldı. Konu Holden projesine gelince ise ilk olarak Border Community adındaki kendi plak şirketinden 2003 yılında ortaya çıktı. Şimdi ise yeni bir albümle karşımızda.

James Holden albümde tekno ve minimal türlerini biraz deneysel bir bakış açısıyla sunmuş. Özellikle ses kesiti kullanımı oldukça yoğun ve deneyselliğe geçişini de bir bakıma buna borçlu.

Albümde ayrıca vuruşların sık ancak daha zayıf bir halde kullanımı görülüyor. Wighnomy Brothers tabiriyle fermuar sıklığında olmasa da yine de oldukça sık ve Wighnomy'nin kullandığı kadar güçlü değil kesinlikle.

Albümde dikkat çeken çalışmalara gelince:

1) Lump
3) 10101
6) Idiot
9) Idiot Clapsolo

http://www.jamesholden.org/

Bir dip not: James Holden'in Arab Straps hayranı olması da güzel bir nokta.

Hiç yorum yok: