15.10.06

Kısa Kısa Plaklar... (1)

Krafty Kuts - Tell Me How You Feel (Atg, 2006)

Fazla yoruma gerek yok. Yer gok breakbeat diye inliyor plak sebebiyle. Plakta Martin Reeves veya bilinen adiyla Krafty Kuts'in "Freakshow" adli albumunde de yer alan Tell Me How You Feel adli parcanin yaninda yine albumden Basketball Jam var ve hepsinin uzerine bir de Tell Me How You Feel'in "Radio Edit"i mevcut. Acid ve progresif turlerin cok iyi harmanlandigi 2 parcadan ozellikle Basketball Jam inanilmaz guclu ve dinlerken butun dunya sarsiliyor. Tell Me How You Feel ise vokalleriyle daha etkin hale gelmis. Ambiyane tabiriye bir popvari olmus denilebilir ancak turu acisindan cok guzel bir calisma.

Bu arada Krafty Kuts'in "Freakshow" albumunu de en kisa zamanda buyuk zevkle inceleyecegim. Turkiye'de genel olarak gozardi edilen bu ture daha fazla onem verilmesi gerekiyor. Plump DJs, Lee Coombs, Hyper, Breakfastaz, Meat Katie, Atomic Hooligan, Freq Nasty, Stanton Warriors, Drummatic Twins, Rennie Pilgrem, Dylan Rhymes, Elite Force, ILS, Evil Nine vs. gibi isimlerin Turkiye'de daha duzenli olarak gelmesi cok guzel olabilir. Breakbeat'in eglenceye ne kadar yonelik bir tur oldugunu ancak tadina vararak anlayabilir herkes.

Ricardo Villalobos - Heike (Lofi, 2006)

Dogruyu soylemek gerekirse Dexter'dan beri yildizim Ricardo Villalobos'la bir turlu barisamadi. Produksiyon bakis acisindaki degisim bircok insani daha da mutlu ettiyse de ben ayni zevk alamadim ve gittikce koptuk. Son donemde Guney Amerika'dan cikan diger yeteneklere daha cok dikkat etmemin ve Ricardo'yu biraz geri planan itmemin sebebi de minimal house'u kendi acisindan senfoni moduna sokmasi ve az ve oz bakis acisi yerine destansi calismalarda bulunmasi.

Plakta Heike adli calismanin bir orjinal hali, bir de Mood duzenlemesi yer aliyor. Plak aslinda 1998'de yayinlanan plagin yeniden yapilandirilmis hallerini iceriyor. Mood duzenlemesinde minimal tekno yapisi dogrudan kendini gosteriyor. Guclu ve etkili havasiyla ozledigim Ricardo'yu hatirlatiyor bana. Orjinal hali ise cok daha guclu. Ozellikle vuruslar dinleyeni dogrudan etkisi altina aliyor ve minimalist yapisiyla buyuk zevk veriyor. Dinlerken insanin kendinden gecmesi cok kolay.

Gosub - The Future Is Enslaved (Point One, 2006)

Adindan surekli bahsettigim Florida'li T. Scott'in projesi Gosub son donemde uretkenligi ve yetenegi ile dikkat cekiyor. Ozellikle old-skool elektro'ya olan duskunlugu ile bu aralar biraz gozardi edilen turun gucunu korumasi icin savasiyor.

Gosub'in bu plagi eski elektrod teknolojisine siki sikiya bagli kalarak canli kaydettigi calismalardan olusuyor. Plakta yine Gosub'in elektro ve tekno yapilara ne kadar onem verdigi acikca goruluyor. Plakta "The Chains Of Technology", "Next To Me", Darkness Modulations", "The Mountain Of RU" ve "The Element II (Metal Beast Mix) yer aliyor.

Elektro'nun ozunu hissetmek ve eski gunlere bir nebze olsun geri donebilmek icin ideal bir plak.

Hiç yorum yok: