26.10.06

George Carlin - Life Is Worth Losing (Atlantic, 2006)

Elbette George Carlin'i bilenler için bunun normal bir albüm kritiği olmadığı ortada. George Carlin Amerika'nın en ünlü stand up komedyeni. Muhteşem bir espiri kabiliyeti, inanılmaz derecede eğlenceli düzenlenen şovlar.

George Carlin 1937 doğumlu ve bu sene sahnedeki 50. yılını yine sahnede kutladı. 2004 yılından beri alkolle ve ağrıkesicilere olan bağımlılığı ile savaşıyordu ve 2005'te bu savaşı da kazanında yeni turnesine başladı.

George Carlin'in en önemli özelliği tabu denilen her şeyi çok rahat ve sertçe eleştirebilmesi, eleştirirken de izleyicileri gülmekten ağlatması. En çok da din, iş dünyası, politikacılar ve beyaz Amerikalılar bu eleştiriden paylarını alıyorlar.

Politik açıdan sola daha yakın, dini yönden tertemiz bir ateist, kapilatizme karşı, her türlü aptallıktan nefret eden komik bir adam. Bundan daha iyisi olamaz herhalde.

Bu albüm ise onun son şov turundan birine ait bir kayıt. Şov 5 Kasım 2005 yılında gerçekleşmiş ve albüm olarak 10 Ocak 2006'da yayınlanmış. Aslında albümün adı "I Like It When A Lot Of People Die" olacakmış ancak şov kayda alındıktan hemen sonra Katrina kasırgası olduğu için isim değişikliğine gidilmiş.

Şovda George Carlin'in "modern" insanlarla, kelimelerle, intihar eden insanlarla, katillerle, aptal Amerikalıkarla, insanların garip davranışlarıyla, politikacılarla, televizyoncularla, aptal masturbasyoncularla ve doğal afetlerle kelime yerindeyse dalga geçiyor.

İmkanı olanlar için mutlaka canlı seyredilmesi gereken, imkanı olmayanlar için ise DVD ve CD'leri ile yetinilmesi gereken yaşayan bir komedi efsanesi. Ayrıca Richard Pryor'dan sonra gelmiş geçmiş en ünlü komedyen seçilmiştir kendisi. Gelmiş geçmiş en başarılı 100 komedyen listesi

Albümün parça listesi:

1) A Modern Man
2) Three Little Words
3) The Suicide Guy
4) Extreme Human Behavior
5) The All-Suicide TV Channel
6) Dumb Americans
7) Pyramid Of The Hopeless
8) Autoerotic Asphyxia
9) Posthumous Female Transplants
10) Yeast Infection
11) Coast-To-Coast Emergency

http://www.georgecarlin.com
http://en.wikipedia.org/wiki/George_Carlin

Hiç yorum yok: