8.10.06

Lindstrom - It's A Feedelity Affair (Smalltown Supersound, 2006)

Lindstrom, daha dogrusu tam adiyla Hans-Peter Lindstrom, Norvec'in bati sahillerinde dogmus bir elektronik muzik produktoru. Halihazirda Oslo'da yasiyor ve produksiyonlarini kendi studyosunda yapiyor. Bircok kuzeyli produktor gibi birden fazla enstruman calabiliyor. Bu da elbette produksiyonlarinda zenginlik sagliyor.

Lindstrom "Feedelity" adinda bir plak sirketi kurdu 2002 yilinin Aralik ayinda ve calismalarinin cogunu buradan piyasaya suruyor. Bu plak sirketinden diger projelerinden de plaklar yayinliyor. Bu album de Feedelity'den yayinlandi ancak kataloglara girmedi.

Lindstrom albumde 2003 ve 2006 yillari arasinda Feedelity'den yayinladigi calismalari toplamis. Album disko, elektro, house ve bazi minimalistik ogeleri birlestiriyor. Aslinda temel olarak neo-disko ve elektro'nun agirligindan bahsetmek mumkun. Hatta biraz ileri gidip romantik disko muzigi yapiyor da diyebiliriz eger varsa oyle bir tabir.

Albumdeki calismalara gelince:

1- Fast And Delirious - House altyapinin uzerinde diskovari bir melodi ve arada giren tribal ses kesitlerinden olusuyor.

2- Limitations - Gitarli bir neo-disko temelinde. Oldukca sakin bir calisma.

3- Music In My Mind - Agir telden giren bir elektro melodinin uzerinde seksi bir vokal var. Agir hava devam etmesine ragmen sonralarinda guzel bir diskoya donuyor.

4- Cane It For The Original Whities - Filtrelenmis bir gitarla basliyor ve fonda sakin ama keskin vuruslar var.

5- There's A Drink In My Bedroom And I Need A Hot Lady - Funky ve elektro tinilarla basladiktan sonra hafif bir neo-disko havasina burunuyor. Guzel bir gece beklentisini hissettirecek kadar olumlu bir calisma.

6- Further Into The Future - 80'lerin disko tarzini hatirlatan bir altyapi ile birlikte biraz filtrelenmis ve ortami melankoliklestiren bir melodi var. Calismada caz etkisi de fark edilebiliyor.

7- I Feel Space - Elektro ile hareketli bir giris yapiyor. Derinlerden gelen kraut ve disko arasinda kalmis bir melodi ise bu etkiyi azaltiyor.

8- Arp She Said - Hafif akustik ve bir nebze de tribal bir acilistan sonra giren bas gitar diskoya alistirma yapiyor. Gitarin bolca kullanildigi karayipler cevresinden dingin bir disko olarak karsimiza cikiyor sonunda.

9- Gentle As A Giant - Tribal house'a daha yatkin bir halde giren parca ilerleyen bolumlerde hizini artiriyor. Oldukca neseli denilebilir.

10- Another Station - Yine tribal house etkili bir calisma. Uzerine disko melodisinin girmesiyle olgunlasiyor.

11- The Contemporary Fix - Guclu bir elektro ile giris yapiyor. Bu parca Lindstrom'un Ekim ayinin basinda cikan son plaginda yer aliyor. Her ne kadar one biraz daha yumusak bir melodi koyduysa da arkadaki elektro altyapi gucunu koruyor ve etkisini hic azaltmiyor.

http://www.feedelity.com/

Hiç yorum yok: