6.11.06

Milieu - Our Blue Rainbow (Independent, 2006)

Brian Grainger 1997 yılında ailesinin boşanmasının ardından müzikle ilgilenmeye başladı. Kendi kendine bas gitar, klasik gitar, davul ve klavye çalmayı öğrendi ve birçok grupta çeşitli enstrümanları çalarak yer aldı. 2002 yılında ise elektronik müziğe yönlendi. Ambient ve psychedelic türlerinde çalışmalar yapmaya başladı.

Daha sonra The Parallax projesi altında 2 yılda 6 albüm yayınladı. 6. albümden sonra bu projeyi sona erdirip Milieu adını aldı. Milieu projesiyle de 2005 yılından beri 10'dan fazla albüm yayınladı. Bunların birçoğu internet plak şirketlerinden oldu. Son albümü Our Blue Rainbow ise Expanding Electronic Diversity'den yayınlandı ve 200 sayıda sınırlı olarak basıldı. Bu arada Milieu'nun diğer albümlerini internetten çekip dinleme imkanınız da var.

Albümde yoğun bir hava var ve minimalist vuruş altyapısı dikkat çekiyor. Biraz melankolik olduğunu söylemek lazım. Ancak Milieu'nun genel prodüksiyonları zaten bu çizgide. Vuruş yapıları ise melodilerle çok güzel uyum içinde ve Milieu'nun en dikkat çekici özelliklerinden. Bunun yanında yer yer vuruşlarla zıt olsa da uzayıp giden rüya benzeri melodiler var.

Albümde dikkat çeken çalışmalar:

2) My Friend The Dawn
3) Days Behind
6) Glasshill
10) For Katie Asleep On The Bus
11) Hidden Track 1

http://milieu.experimedia.net
http://www.electronicdiversity.com/

Diğer albümleri için:

Milieu & Quosp - Grassland Melodies (Rsc 010)
Milieu - Songs We Found In The Sand (Rsc 002)

Bu albüm linkleri Ropes Wing Cities plak şirketinin sayfasından alınmıştır. Başka sanatçıların albümleri için ziyaret edin ve destek olun.

Milieu'nun kendi Internet plak şirketinden yayınladığı 3 albüm

Hiç yorum yok: