9.11.06

Zombie Nation - Black Toys (Ukw, 2006)

Zombie Nation'ı nasıl bilirsiniz denirse verilecek ilk cevap hiç şüphesiz Kernkraft 400 adlı çalışmasıdır. 23 kere plak olarak orjinal versiyonu ve düzenlemeleri yayınlandı. Bu tek bir çalışma için inanılmaz bir rakam. İlk olarak 1999 yılında Data Records'dan yayınlanan çalışma ülkemizde o dönemde birçok defa çalındı ve çok yayıldı. Elektronik müzikle 2000 sonrası ilgilenmeye başlayanlar ise çalışmayı NTV'deki Premier League reklam müziği olarak tanıdılar ve aramaya başladılar.

Zombie Nation Florian Senfter'in (DJ Splank ve John Starlight olarak da bilinir) ve Mooner'ın kurduğu bir proje. Mooner'ın ayrılmasıyla DJ Splank tek başına kaldı ve tarzda da temel olarak değişikliğe gitti. Eski tekno ve elektro karışımı nefes kesen hız ve enerjiye sahip çalışmalarının yerini daha sakin, elektro, elektro house, electro hip hop, jazzy house ve funky house aldı. Bu türleri ardı ardına saymamın sebebi de Zombie Nation'ın Black Toys adlı yeni albümü. Florian Senfter'in plak şirketi UKW etiketiyle yayınlanan albüm 500 kopyayla sınırlı ama Cocoon veya Television plak şirketlerinden yeniden yayınlanma ihtimali var duruma göre. UKW ayrıca Senfter'in diğer plak şirketi Decathlon'un da kardeşi konumunda.

Albümde yukarıda saydığım gibi birçok farklı türe el atmış Zombie Nation. Eskiye oranla çok farklı bir tarzı benimsemiş zira Mooner'ın ayrılması ciddi bir etken. Ancak Senfter tek başına da oldukça başarılı bir şekilde devam ettiriyor projeyi. Albüm farklı olsa da kendi içinde güzel. Synthisizer kullanımı birçok çalışmada yoğun ve eski günleri andırıyor ancak altyapılar ve ritm açısından farklılıklar var. Bu da temel değişikliği oluşturuyor.

Albümde güzel parçalar var. Bunlardan bazıları şöyle:

2) Black Toys
5) Don't Touch
6) Slomo
9) Taxi Extreme
10) Paang Paang

http://www.zombienation.com

Hiç yorum yok: