11.9.06

Dani Siciliano - Slappers (K7, 2006)

Dani Siciliano solo kariyerinin 2. albumu ile raflarda yerini aldi. Ilk albumunden sonra beklentileri o kadar yukselttiki bu albumde karsimiza ne cikacagini cok merak ediyordum. Dinledikten sonra da vokal olarak zaten hakkiyla geldigi noktaya produktor olarak da gelmek istedigi cok acik. Bu album o noktaya gelecegini apacik ortaya koyuyor.

Dani Siciliano'nun caz, blues, beats ve hatta country tarzlarini harmanladigi bir album olmus. Parcalar arasinda tamamen blues kategorisine giren inanilmaz bir parca var. Bunun yaninda albume adini veren "Slappers" adli parca ise pop ve elektronik muzigin mukemmel karisimi olarak onumuze koyulmus.

Vokaller ise bunca yillik tecrubenin ve Matthew Herbert gibi bir ustadla calismis olmanin verdigi olgunluga sahip. Bu olgunluk albumde muhtesem bir vokal olarak karsimiza cikiyor. Haliyle albumde solo olmanin verdigi itis gucuyle vokaller ziyadesiyle on planda. Yine de kendine bu kadar guvenmek ve on plana koymak her babayigidin harci degil. Daha gecen haftalarda inceledigimiz Thom Yorke orneginin benzeri bir vokal soleni var albumde.

Acikcasi ilk albumde oldugu gibi bu albumde de Matthew Herbert tarzi produksiyon yapisinin ornekleri var ancak bundan etkilenme dememiz daha dogru olur ki zaten bu da cok dogal. Matthew Herbert gibi bir yetenege bunca zaman vokal yaptiktan sonra ondan etkilenmemek, feyz almamak imkansiz. Kullandigi sample'larda ve bunlari kullanis seklinde ciddi etkilesimler var. Ancak su da bir gercek, Dani Siciliano tum bunlari kendine has bir sekilde yapmis ve ozgun imzasini tasiyan bir album hazirlamis.

"Slappers", "Frozen", "Big Time" ve "Be My Producer" albumde en cok goze batan parcalar. Albumun genelinde ise bu olmamis diyecegim bir parca yok. Bence dinlenmesi ve takdir edilmesi gereken bir album. 2006'nin en ozgun ve basarili calismalarindan biri olacagi kesin.

http://www.myspace.com.com/danisiciliano/

Hiç yorum yok: