16.9.06

Kısa Kısa Albümer... (2)

Yine bazi albumlerin ve plaklarin kisa incelemeleri...

Gosub - We Are Still Searching

Florida'nin elektronik muzige kazandirdigi genc ve basarili bir produktor Gosub. Belki de old-skool electro'ya kazandirdigi en onemli isim. Yeni cikardigi alti parcalik Longplay'de ise ileride kendisinden cok daha onemli seyler gorebilecegimizi kanitliyor.

Yer yer old-skool electro, italidisco ve Hague konseptinden etkilesimler gosteriyor plak. Ilk olarak "Low Volume Lovers" adli plagi ile dikkat ceken produktor plaga adini veren cok basarili bir parca yapmis. Plaktaki "In This Life", "Sordon's Love" ve "Heartbreaker" da plaktaki diger basarili parcalar. Ayrica 3. parcada ilginc ama kisa bir Hip hop calismasi var.

http://www.isophlux.com/

Thomas Schumacher - Home
12 Parcalik albumde Thomas Schumacher hala aramizda oldugunu hissettiriyor. Electrochemie LK takma adiyla da bilinen produktoru kendi adiyla "Ficken", "Who's Your Daddy?", "Tainted Schall" parcalarindan ve Electrochemie LK takma adiyla cikardigi efsanevi "Soul On Soul" adli parcadan taniyoruz. Bunun haricinde sayisiz onemli remixe de imza atti kendisi.

Albumdeki parcalardan herhangi birine bu kotu olmus demek zor cunku hepsi belirli bir kalitenin uzerinde. En guzel parcalar ise "Sleepy Hollow", "Metro", "Hiroo", "Redpurple" ve "Take Leave". Ozellikle "Take Leave"'in plaginin cikmasini ve cikacak remixleri merakla bekliyorum.

Album Thomas Schumacher'in guclu ve insani cevreleyen produksiyon yapisini aynen sunuyor. Enerji toplamak icin birebir. Onun haricinde de mutlaka dinlenmesi gereken bir calisma.

http://www.thomasschumacher.com/

Lee Van Dowski Quenum - As Told On The Eve Of...

Asil adiyla Renaud Lewandowski Italya'da yasayan Fransiz bir elektronik muzik produktoru. Daha once Bpitch Control ve Mental Groove'la calisan sanatci albumunu Soma Recordings'den yayinlayacak.

Album minimalist havada ve gercekten cok guclu. Sample kullanimi ise ileri duzeyde basarili. Oldukca etkileyici bir tarzi var ve genc yasi sebebiyle de gelecek vaadediyor.

Albumdeki en dikkat ceken parcalara gelince, acilis parcasi "Overdrill" acik ara en onde. Muhtesem bir minimal calisma. Ozellikle guclu vuruslari ve yogun havasiyla setlerin basinda sikca dinleyecegimizden eminim. Diger parcalar ise acid havasiyla "Vegas Nevada Shooter", yogun sample'li "The Joint Echo", derinlerden gelen cekiciligi ile "Unholy Tundra Fisherman" ve yine derin "Thomas Edison Invents The Lazy Dance". Albumdeki parca isimleri de album kadar ilgi cekici acikcasi. Bu genc yetenegi dikkatle takip etmek gerekiyor.

http://www.myspace.com/leevandowski/

Hiç yorum yok: