30.9.06

Lee Coombs - The Land Of The Monkey Snake (Thrust, 2006)

Konu breakbeat'e geldigi zaman her zaman adi on siralarda yer alan biri Lee Coombs. Ingiliz DJ 1989 yilinda basladigi profesyonel muzik seruveninde bircok kisinin hayal ettigi bir noktaya geldi.

Bugune kadar 1 solo album 2 de toplama album yayinlayan Lee Coombs, ucuyle de buyuk olcude basari yakaladi. Aslinda "Future Sound Of Retro" adli toplama albumu 2 parca haricinde tamamen Lee Coombs parcalarindan veya onun yeniden yapilandirdigi parcalardan olusuyor. Ancak 2. toplama albumu "Perfecto Breaks" ciktiginda Breakbeat dunyasini ziyadesiyle ayaga kaldirmisti kendisi.

Lee Coombs simdi ise yeni toplama albumunu bizlere sunuyor. Aslinda buna sunmak denmez cunku diger 3 albumu kadar ilgi toplayacagi kesin.

Albumde intro ve outro disinda toplam 15 parca var.

2) Milke - She Says (Lee Coombs Dub Mix) - Trendsetter dergisindeki "Dinleme Parki" adli kosem icin Agustos sayisinda sectigim parcalardan biriydi. Gunumuzun hakim breakbeat tarzi olan progresiften uzak, Lee Coombs'un bize yillardir tanittigi havasina daha yakin. Oncelikle vuruslar aksaktan ziyade Big Beat'e daha yakin. Bunun haricinde ustte sagdan sola sallanmayi saglayan eglenceli bir melodi var. Cok guzel bir secim.

3) Freaks - Creep (Lee Coombs Remix) - Gigolo'dan cikan eski bir plagin yeniden yapilandirilmis hali. Zamaninda bircok sette yer almis olmasi sebebiyle herkesin buna asinaligi var ancak Lee Coombs'un eli degdikten sonra cok guzel bir breakbeat olmus. Aslinda bu calismadaki temel degisiklik ilk olarak vuruslarin dort dortlukten aksak ritme donmus olmasi. Yine de sadece bu bile ciddi bicimde enerji katmis ve yapisini degistirmis. Vuruslarin haricinde eklenen birkac ses kesidi breakbeat havasini yogunlastirmis.

4) Hardsoul Presents Roog And Greg - Uber (D Ramirez Remix) - Muzigi bir anda electro breakbeat'ten alip gucunu tum ruhunuzda hissedebileceginiz gercek breakbeat'e donduruyor.

5) Lee Coombs & Elite Force - The Right Side Of The Wrong - Fondaki guclu progresif breakbeat cok basarili bir sekilde ilerliyor. Acid etkisi ise Lee Coombs'un produksiyonda yani direksiyonda oldugunun en acik belirtisi.

6) Lee Coombs Ft Katherine Ellis - Control (Meat Katie Remix) - Uzun zamandir dost olan ve birbirine yakin cizgilerde ilerleyen iki insanin, Lee Coombs ve Meat Katie'nin elinin degdigi her halinden belli. Vokalde Chicago esintisinin yaninda vuruslar derin ve yogun, ustteki melodide acid yapisi hakim.

7) Rich Thair - Bell 134 (Lee's Nu Edit) - Guclu bir breakbeat baslangicinin ardindan Star Wars'dan bir sahneyi izler gibi melodiyi dinliyorsunuz. Farkli ve etkileyici bir havasi var.

8) Klaus Heavyweight - Foreplay (Koma & Bones Remix) - Breakbeat'in yine onemli iki produktorunun bir araya geldigi bir calisma. Koma & Bones gercekten bircok sey katmis ve hepsi de olumlu etki yaratmis. Tabii isin icinde boyle iki produktor olunca da gucten ve yasattigi hakimiyet hissinden bahsetmeye gerek yok.

9) Phil Barry - Get A Grip On Yourself - Ve iste ozledigimiz Breakbeat orneklerinden biri. Progresiften ziyade oldskool parcalari andiriyor ve ozellikle melodideki acid havasi cok etkileyici bir hava yaratmis. Phil Hartnoll'un yaninda tasimaktan zevk duyacagi ve zorlandigi anlarda direk kutusundan cikarmak isteyecegi bir calisma.

10) Digital Breaks Foundation - Way Back (Sifter & Adan Remix) - 9. parcaya gore cok daha alt tondan giriyor vuruslar ve bir anda sakinlesiyor ortalik. Ancak ikinci bolumde yeter bu kadar dinlenmek deyip yine harekete kavusturuyor bizleri.

11) The Company - The Reaper (House Mix) - Albumdeki ender dort dortluk calismalardan biri. Ozellikle vokalde ciddi bicimde house esintisi var. Yine de genel yapi olarak hic siritmiyor. Albume girme sebebi herhalde guclu yapisi ve elektro melodisi.

12) Xplosiva N Luca Bladini - Polivox (Madox Remix) - Vuruslarda albumun geneline oranla daha hafif kaliyor ancak bu noktada davudi bir vokal on plana cikiyor.

13) Lee Coombs & Grant Plant - Don't Hold Back The Music (Lee Coombs Remix) - Derken diye geliyor bir anda karsimiza. Bir onceki 2 dakikalik yumusak vuruslarin ardindan govde gosterisi yapar gibi giriyor. Tek bir melodiden ziyade bircok ses kesidi hakim. Bu da dinamizm getiriyor.

14) Jem Stone & Elite Force - Outta Sight - Son donemde yildizi gitgide parlayan Elite Force'un elinin degdigi guzel bir calisma. Progresif tarz acisindan guzel bir ornek teskil ediyor. Melodi vuruslardan daha on planda ve melodideki dalgalanma hareketlilik hissini daha da artiriyor.

15) Lee Coombs - Out Of My Mind - Lee Coombs geri donuyor ve elindeki en iyi kozlardan birini oynuyor. Guzel bir vokal, cok guclu vuruslar ve uzerine acid bazli bir melodi ile elinde ne varsa kullandigi acik. Parca yukseldikce yukseliyor ve insanda dans etmekten nefes falan birakmiyor.

16) EK - Feeling Fine - Albumde son olarak yayinlanmamis bir calisma yer aliyor. Ozellikle remiksleriyle adini duyurmus olan EK'nin baslangictan itibaren enerji dolu bir produksiyonu bu. Vuruslar acisindan daha sakin ancak vuruslara cok uygun melodisi ile etkili. Bunun yaninda yogun tekrarli vokal ise tum diger ogelere ayri bir etkinlik kazandiriyor.

http://www.leecoombs.co.uk/

Hiç yorum yok: