2.3.07

2raumwohnung - 36grad (It.Sounds, 2007)

Inga Humpe ve Tommi Eckart'tan oluşan 2raumwohnung, Doğu Almanya kökenli müzik gruplarından biri. Aslında grubun kurulma sebebi de oldukça ilginç. Cabinet adlı Doğu Alman sigara markası için reklam müziği yapmayı düşünen ikili kendilerine bir isim ararlar ve 2raumwohnung'un ortaya çıkış süreci bu şekilde başlar.

Bugüne kadar biri düzenleme albümü olmak üzere 5 albüm çıkaran ikili 2003 yılında "In Wirklich" adlı albümleriyle Almanya'nın en iyi dans albümü ödülünü aldı. Bu onların yükseliş sürecinde onlara çok büyük bir itici güç kazandırdı.

Ülkemizde de performans sergileyen 2raumwohnung Inga'nın uykudan yeni uyanmış yumuşak ve sıcak sesine Tommi'nin yazdığı elektronik müzik altyapılarıyla etkileyici bir sonuç çıkarıyor. Tür olarak pop, tech-house, house ve electro pop'un çeşitlemelerini ortaya koyuyorlar.

Albüm o kadar rahat dinleniyor ki insana mutluluk ve huzur veriyor. Her ne kadar Almancam sözleri anlayacak kadar iyi olmasa da o güzel vokal ne söylese dinlerim diyebilirim.

Bu arada 36grad adlı çalışma daha şimdiden dans listelerine üst sıradan girmiş durumda. Görünüşe göre albümün geri kalan çalışmalarının plakları çıktıkça 2007 yılı boyunca 2raumwohnung'u daha çok dinleyeceğiz.

Ayrıca albümde eskiye nazaran ufak bir farklılık da "Ich Bin Der Regen" adlı çalışmadaki yoğun caz rüzgarı.

Albümde dikkat çeken çalışmalar:

1) Besser Gehts Nicht
2) Mir Kann Nichts Passieren
3) 36grad
6) Nimm Sie
7) Ja
8) La La La
11) Eins Zwei Drei - Tschiu...

2raumwohnung Resmi Sitesi

Tanıtım kesitlerini dinlemek için Real Player elzemdir.

Hiç yorum yok: