18.3.08

Meat Beat Manifesto - Autoimmune (Planet Mu, 2008)

Meat Beat Manifesto veya gerçek adıyla Jack Dangers elektronik müziğin yenilikçi kanadında yıllardır önemli isimlerden biri olarak görevini yerine getiriyor. Kendi projesi MBM haricinde Underworld, Orbital ve NIN çalışmalarında birebir yer almasının haricinde Public Enemy, The Bee Gees, Depeche Mode ve David Bowie'ye yaptığı düzenlemelerle de birçok noktada karşımıza çıktı.

MBM elektronik müzik sevenlerin 90'larda tanıdığı bir isimdi. Matrix serisinin ilk filminde "Prime Audio Soup" adlı parçasına yer verilince çok daha fazla hayranı oldu.

MBM 2007 yılında yeni bir albüm çıkaracağını açıkladı. Söylediği üzere 2 Diskten oluşacak bu albüm bir türlü gelmedi, gelemedi. En sonunda bu yılın Ocak ayında yeni albümüne hazırlanmamız emri geldi, biz de hazırolda bekleyedurduk.

Big Beat ve Dub'ın birleştiği noktada yer alıyor Autoimmune. Albüm çok güçlü. Her ne kadar ritm hızlı olmasa da her parçadaki baslar öylesine yerleştirilmişki hissetmemek imkansız. Albümde Dubstep, DnB, Big Beat, Hip Hop, IDM ve Ambient Techno gibi türler var zaman zaman tek başına, zaman zaman koalisyon halinde.

Albüm genel olarak bir İngiliz albümü olmuş. İngiltere'de beğenileceğinden, Avrupa genelinde ise tam anlamıyla taşların yerine oturmayacağından eminim. Ama müzikal açıdan çok zekice kotarılmış birçok çalışma var. MBM'i önceden dinleyenler için ise değişen hiçbir şey yok neredeyse. Hani yukarıda saydığım türler arasında en yenisi Dubstep görünüyor ve zaten kendisi 90'larda bu türün temellerine emek vermiş biri. Sonuç olarak MBM furyası aynen devam ediyor.

Elektronik müziğin bu özgün ismini tekrar aynı güzellikte dinlemek bir şans. "I Hold The Mic", "Hellfire", "Solid Waste", "Lonely Soldier" gibi parçalar albümü mutlaka dinlenilesi kılıyor.

MP3: Meat Beat Manifesto - I Hold The Mic!
MP3: Meat Beat Manifesto - Hellfire

MBM'in resmi sitesi
MBM @ MySpace
Albümü önceden sipariş etmek için

Hiç yorum yok: