22.3.08

One Night Only - Started A Fire (Mercury, 2008)

Yeni gruplardan ve sanatçılardan bir hayli bahsettik bu ara. Şimdi de Yorkshire'den gelen bir grup var, One Night Only. İlk albümlerini geçtiğimiz ay çıkardı bu 5 genç. Gençleri başıboş bırakmaya da gelmez, inceleyelim hemen.

Grup vakti zamanında Blink 182'nin parçalarını barlarda çalarak bugüne gelmişler. Albümü dinlemeden bunu okuduktan sonra inceden bir tırstım. Neyse o dönemi aşmışlar. Amerikan liselerine yönelik yeterince müzik var. Sağolsun Bon Jovi ve Kaiser Chiefs onları albümsüz bırakmıyor.

Blink 182 etkisi geçmiş olabilir ama etkisi olan başka gruplar var. Bunların başında da The Editors geliyor herhalde. Albümde özellikle baterinin etkisi çok yüksek ve insanın dikkatini çeken melodiler var. Gitarla ve piyanoyla birleştiğinde güzel bir hava yakalıyorlar. Yine de umarım The Kooks ve Arctic Monkeys'e verilen gazın benzeri onlara verilmez de sakin adımlarla ilerlerler.

Grup Indie Rock ve Indie Pop sınırlarında takılıyor. E zaten günümüzde bundan doğalı yok açıkçası. Ama enerjik havaları avantaj. Bu havayı da çok güzel yakalıyorlar. Albümün başındaki "Just For Tonight"'tan itibaren heyecan hezeyanıyla ilerliyorlar. Bu 6. parça "Time"'a kadar devam ediyor. "Time"'ı ise açıkçası bu noktadan sonra biraz yadırgadım. Genel olarak parça sözleriyle veya müziğiyle pek beni sarmadı. Hatta tahminen 2 cümleden oluşan sözleri hiç sarmadı diyebilirim. Bir de o ana kadar bateride büyük işler yapan Sam Ford nedense bu sefer sınıfta kalmış.

2008'de ön plana çıkarılacak yeni gruplardan biri kesinlikle. Albümde 2-3 parça dışında gayet güzel çalışmalar var, hatta bunlardan birkaçı melodilerin dikkat çekiciliği nedeniyle bir hayli dönebilir radyolarda. "Sweet Sugar" favorilerimden biri bu konuda. Gelecek vaadeden bu gruba dikkat etmek gerekir. Hayırlı Indie'ler.

MP3: One Night Only - Just For Tonight
MP3: One Night Only - Sweet Sugar

One Night Only'nin resmi sitesi
One Night Only @ MySpace
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: