11.9.06

Bent - Intercept! (God Like, 2006)

Bent yeni albumuyle geldi. Turkiye'de Ekinoks muzik tarafindan piyasaya surulecek album hakkinda bazi soylentiler var ve bu albumu daha da degerli kilabilir. Bir sehir efsanesine gore bu album Bent'in cikartacagi son album olacak.

Albumde Bent'in chill-out, deep-house, caz, tribal ritmler ve basarili vokalleri uygun sekilde harmanlamasi var.

Albumde dikkati ceken parcalar:

1) Exercise 7 - Derin bir vokalle baslayan parca dinleyeni adeta masalsi bir havaya sokuyor. Arkasindan gelen yogun sisli bir melodi de bunu korukluyor. Parca deep house ve funk'in bezedigi guzel bir yapiya burunuyor. Parca genelinde cok basarili ve ilgi cekici.

2) To Be Loved - Guzel bir bas ve uygun vuruslarla giren parcaya hemen vokal ekleniyor. Parcada bir hafif mesreplik dikkat cekiyor. Arka vokaller de ondeki vokali cok guzel tamamliyor. Parcanin dinlenme bolumundeki vokal ise dogrudan akla kaziniyor. Gercekten cok etkileyici. Arkasindan parcanin melodisi tum guzelligiyle geri geliyor ve albumun donum noktasi burasi. Bu parcadan sonra albumu dinleyen kimse tek kotu soz edemez.

3) Stay Out All Night - Derken sanki bir onceki parca yetmezmis gibi yine bardagin yarisi dolu diye bagiran bir parca daha geliyor. Piyano ile giris yapan parca girdigimiz sonbahara meydan okurcasina hayata olumlu bakiyor. Melodisi insanin icini isitiyor. Dinledikce gulumsememek zor.

4) Breakfast At 80.000 Ft - Son 2 parcaya benzer bir modda giren parca guzel ve derinden gelen bir saksafonun etkisine giriyor. Klavye ve hafif vuruslarin uzerine gelen saksafon parcanin uzerine geziniyor. Sakin ve dinlendirici bir parca.

5) Tired Of The Show - Dinlendikten sonra hareket etmekte fayda gore Bent ortami isindiriyor. Punk rock gruplarini andiran bir vokal ve guzel bir gitarin altinda basariyla parcayi isleyen vuruslar var. Vuruslar keskin ve punk hissini dogrudan veriyor. Canli performansta buyuk zevkle dinlenebilecek bir parca.

6) Wendy Darling - Farkli bir elektronik modda giren parcaya aksak vuruslar eslik ediyor. Derken bastaki sample yerini daha derin bir melodiye birakiyor. Bunu yaylilar takip ediyor. Parca destansi edasyla etkiliyor.

7) Waiting For You - Album tekrar enerjisini kazaniyor. Ve bir anda ortalik disko toplariyla aydinlaniyor. Onde bir org solosuyla canlanan parca electro-pop'u andiran bir havaya burunuyor ve cok guzel bir parca karsimiza cikiyor. Parca disko moduna tam anlamiyla kendini yerlestiriyor.

8) As Seen From Space - Albumdeki masalsi parcalara piyano melodisi ile birlikte eklenmeye aday bir parca. Kilisevari vokaller piyanonun yarattigi atmosferi dogruluyor.

9) The Handbrake - Parca adinin aksine albumde gaza basiyor. Biraz once esen agir ruzgara akustik gitar, yumusak vuruslar ve sicak bir vokal sayesinde meltem ruzgariyla cevap veriyor. Parcadaki hafif country havasi dikkat cekiyor. Vokal parcaya cok olumlu bir hava katiyor.

10) Leavin' Me - Parca adindan melankolik bir beklenti yaratmasina ragmen tamamane aksine 70'lerin havasina sahip funk dolu bir parca basliyor. Sanki eski sevgiliye nazire yapan ritm alabildigine neseli. Parcanin orta bolumunde giren melodi ise neseye nese katiyor.

11) After All The Love - Albumun son parcasi mukemmel bir sekilde giriyor. Aksak vuruslar ve romantik bir vokal insani her seye hazir hale getiriyor. Vokalle ayni tonda ilerleyen mizika tum dikkati uzerine cekiyor. Hayran birakmak icin elden gelen her sey yapilmis. Duygular parcayla birlikte bir o yana bir bu yana dalgalaniyor. Sonda mizikaya eslik eden islik ise insani kendini bir yaz gunu deniz kenarinda dalgalari izlerken islikla caldigi bir parcayi hatirlatiyor. Sanki eskiden beri bu parcaya eslik ediyorduk da haberimiz yokmus.

Albumu dikkatle dinledikten sonra soyleyecegim tek sey bunun son album oldugu yonundeki sehir efsanesinin dogru olmadigi veya en azindan dogru olsa bile birilerinin Bent'i bundan vazgecirecegi yonundeki umudum. Mutlaka ama mutlaka dinlenmesi gereken bir calisma.

Bu ara Bent'in yakinda, cok yakinda bir DJ Set ile aramizda olabilecegini de zevkle fisildayabilirim cok caktirmadan.

http://www.bent-world.com/

Hiç yorum yok: