26.9.06

Kısa Kısa Albümler... (3)

Hybrid - I Choose Noise (Distinctive, 2006)

Mike Truman, Chris Healings, Adam Taylor, Tim Hutton ve Alex Madge'den olusan Hybrid 3 yillik aradan sonra yeni albumleri "I Choose Noise"'i yine diger albumleri gibi Distinctive etiketi altinda yayinladi.

Hybrid'in breakbeat'e progresif yaklasimi ve produksiyonlarinda kullandiklari farkli etkilesimler sebebiyle kendine has bir tarzi var. Bu albumde ozellikle klasik muzik etkisi ciddi bicimde hissediliyor ve bu da progresif ogeleri yogun bir sekilde vurguluyor. House sinirlarinda gezen parcalar da var bunun yaninda.

Hybrid'in guclu muzige olan yatkinligi onlari breakbeat dunyasinin ve daha da onemlisi dinleyicilerin surekli goz onunde tuttugu bir isim haline getirdi. Bu yapi albumde de olanca gucuyle gorulebiliyor.

Album yuksek sesle ve maksimum hazla dinlenebilecek bir calisma.

Albumde en cok dikkat ceken parcalar:

3) I Choose Noise
7) Choke (Vokalde John Graham)
10) Dream Stalker
11) Just For Today (Vokalde Kirsty Hawkshaw)

http://www.hybridsoundsystem.com/
http://www.hybridized.org/
http://www.distinctiverecords.com

Dip not: Ayrica albumde bir gizli parca var. Album basladiginda geri sarmaya baslarsaniz "Everything Is Brand New" adli parca ile karsilasabilirsiniz.

--------------------------

Brazilian Girls - Talk La Bomb (Verve Forecast, 2006)

Sabina Sciubba, Didi Gutman, Jesse Murphy ve Aaron Johnston'dan olusan Brazilian Girls'in "Talk La Bomb" isimli 2. albumleri cikti. Isimlerinin aksine gruptakilerden hicbiri Brezilyali degil.

Albumde yer yer electro punk, caz, house, bossa nova ve 70'lerin esintileri var. Acikcasi cok farkli turleri birlestirme yetenegine sahip bir grup ve onemli bir basariya sahipler. Zaman zaman Ladytron, zaman zaman Thievery Corporation benzetmeleri yapilabiliyor.

Brazilian Girls'un en dikkat cekici yanlarindan biri vokalistleri Sabina Scuibba. Buyuyene kadar ailesiyle birlikte evliya gibi dunyayi gezen Sabina 5 ayri dilde vokal yapabiliyor ve bu avantajini her albumde rahatca gozler onune sergiliyor. Performanslarda ise gercekten cok cekici bir unsur oluyor.

Albumdeki dikkat cekici parcalara gelirsek:

1) Jique
2) All About Us
3) Last Call
4) Never Met A German
7) Rules Of The Game
8) Talk To The Bomb

http://www.braziliangirls.info

--------------------------

Clark - Boddy Riddle (Warp, 2006)

Warp Records'in Chris Clark'i yani Christopher Stephen Clark yeni takma adiyla karsimizda. Bu projesinden cikacak yeni albumu su anda promo olarak dagitilmis durumda ve yakinda raflarda yerini alacak.

Idm ve abstrakt elektronik muzik arasinda name dokuyan bir tarzi var. Zaman zaman Aphex Twin ile muzik kulturumuze giren drill n bass turune de kayiyor.

Bu albumde ise yeni projesinden midir bilinmez, hafif bir caz etkilesimi var ekstra olarak.

Albumdeki begendigim parcalar:
2) Frau Wav
5) Ted
6) Roulette Thrift Rum
7) Vengenace Drools
10) Night Knuckles

http://www.throttleclark.com/
http://www.myspace.com/throttleclark

Hiç yorum yok: