2.1.07

Shinedoe - Sound Travelling (100% Pure, 2006)

Shinedoe, Chinedum Nwosu, Afrika kökenli bir müzisyen. Ancak müzikle olan bağı dansçı olarak başlamış. 15 yaşında profesyonel olarak dans ederek başlamış ve birçok kulüpte, video klipte ve konserlerde dans etmiş. 19 yaşına kadar bu şekilde Avrupa'yı gezdikten sonra dinlemek için aldığı elektronik müzik albüm ve plaklarından esinlenip prodüksiyon yapmaya koyulmuş. Amsterdam'daki VIP Club'da bir gece çaldıktan sonra resident DJ olmuş ve böylece kariyerini çizmeye başlamış.

Bugüne kadar Hollanda'nın en büyük festivalleri dahil (Dance Valley, Awakenings vs.) dünyanın birçok ülkesinde de performans sergiledi. Tarzını açıklamak gerekirse temel olarak minimalistik detroit tekno ve tech house. Ancak "Black Magic Queen" takma adı altında dnb prodüksiyonları da var.

2004 yılından beri de plakları yayınlanıyor. 2005 yılında Trapez'den bir plağı çıktı ve minimalist elektronik müzik dünyasında adını daha geniş kitlelere duyurdu. Ayrıca Booka Shade ve The Knife'a yaptığı düzenlemeler de geniş ilgi topladı. Eylül ayında ise ilk albümü yayınlandı ve aldığı övgüler gittikçe arttı.

Albümde Detroit kültürünün yoğun etkisi var. Albümde tekno ve tech house arasında gidip gelen bir yapı var. Aslında minimalist teknoya tech house öğeleri yerleştiriyor demek daha doğru olur. Bu öğelerin neredeyse tamamı da melodisel anlamda etkinliğini hissettiriyor. "Global Warming" ve "The Peacemaker" adlı iki çalışmasında çok benzer vuruş ritmleri kullanmış ancak vuruşların yapısı tamamen farklı. Yine de vuruş ritmleri açısından kendine has bir tarzı var ve bu tarz da Detroit'e paralel gidiyor.

Albümde dikkat çeken çalışmalar:

1) Afrotronic
3) Enjoy The Moments
5) The Peacemaker
7) Different Faces
9) Dillema

Shinedoe

Tanıtım linkleri Juno Records'dan alınmıştır.

Hiç yorum yok: