24.11.07

Orgone - The Killion Floor (Ubiquity, 2007)

Funk. Bana göre sevmeyen ölsün denecek müzik tarzlarından biri. Orgone da yeni gruplar arasında bu 70'lerin kokusunu taşıyan müzik türünde başarılı işler çıkarıyor. Grubun adı da Funk hissiyatına uygun bir anlam içeriyor, "Evrensel Hayat Enerjisi". Funk da hayat veren, canlandıran, insana yaşadığını hissettiren bir tür.

Grup 70'lerdeki Funk'ın kökenine duyduğu saygıyı ve bağımlılığı albüm boyunca ortaya koyuyor. Bunun yanında Afro Funk ve Soul'dan aldıkları destekle de oldukça güzel bir tarz ortaya koyuyorlar. Dinlerken dönemin Disko'sunu hatırlatmayı unutmamışlar. Şöyle bazı anlarda "Soul Train" efsanesi akla geliyor. Parça yapıları da elle tutulur cinsten. Bazı noktalarda şapkam olsa çıkaracaktım hatta.

Albümün introsunu ve outrosunu saymazsak 15 parçalık cennetten kopma bir müzik bizi bekliyor. "Do Your Thing" gibi klasik parçaların yorumlaması da bu 15'in içinde hediye. Ama buna karşılık Alicia Keys'in yeni çıkan albümüne de 2 parça vermişler. Al gülüm ver gülüm, dinleyen mutlu.

Ya bir zamanlar Shaft diye bir dizi vardı, müzikleri ne güzeldi diyen insanlar! Alın size Shaft. Alın size Funk. Dinleyenleri mutlu etme garantisi. Garanti süresi 1 sonraki albüme kadar.

MP3: Orgone - Who Knows Who
MP3: Orgone - Funky Nassau

Orgone @ MySpace
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: