15.5.08

Loco Dice - 7 Dunham Place (Desolat, 2008)

Loco Dice daha önce bu sayfaya konuk olmuştu. Alman prodüktör geçtiğimiz 5 sene boyunca birçok başarılı çalışmaya imza attı. Sonunda da sıra ilk albümüne geldi. Bu arada albüm tamamen yeni çalışmalardan oluşuyor bunu da belirteyim.

Geçen sene Türkiye'ye geldiklerinde hem Loco Dice hem de Martin Buttrich ile muhabbet etme fırsatı bulmuştum ve stüdyolarını Düsseldorf'tan New York'a taşıdıklarını öğrenmiştim. Bu albüm de Loco Dice'ın bu taşınma sürecinin sonrasında gelen yeni etkileşimlerini bize aktarıyor. New York çok farklı bir yapıda olduğundan ortaya çıkan sonuç da eskisine göre biraz daha farklı.

Öncelikle dikkat çeken şey parçaların daha kısa olduğu. Cocoon ve Cadenza gibi plak şirketlerinden çıkardığı çalışmalar genelde 10 dakikanın üzerindeydi, bu sefer en uzun parçası bile bunun 2 dakika altında. Daha az öz. Bana göre daha iyi.

Albümde müzikal anlamda farklı etkileşimler var. Yer geliyor tribal tınılar giriyor (How Do I Know), yeri geliyor Alman kökeninin etkisine kapılıyor (Breakfast At Nina's) ama genelde Amerikan'ın elektronik müziğe kazandırdığı özellikler ağırlık taşıyor (Consequently Excentric And Delicate, La Esquina, Pimp Jackson Is Talkin Now gibi). Bunların en başında sample'ların vuruş niteliğinde kullanılması ve bununla birlikte bir nebze clicks and cuts havası yakalanması.

Loco Dice New York'u nasıl gördüyse bize de öyle anlatmaya çalışmış. Karmaşanın içinde kendine has bir düzen. E Istanbul'da yaşayınca bir nebze tanışıklık hissi de olmuyor değil. Albümü beğenmemdeki temel bu olabilir, olmayadabilir. Müzikal açıdan zengin, farklı türlere uzanan güzel bir geziye çıkıyoruz sonuçta. Bu geziye katılmak için de New York'a gitmeye gerek yok, albüm daha ucuza geliyor.

MP3: Loco Dice - How Do I Know
MP3: Loco Dice - Consequently Excentric And Delicate

Loco Dice'in resmi sitesi
Loco Dice @ MySpace
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: