26.5.08

MySpace'in Incileri 5 - Downliners Sekt

Farklı bir grup Downliners Sekt. İsimleri 60'ların grubu Downliners Sect'ten geliyor. Albümlerini İnternet üzerinden bedavaya paylaşan, bunun temel sebebi olarak da plak şirketlerine olan nefretlerini sunan bir grup. Nereden oldukları, yaşları vesairenin önemsiz olduğunu, önemli olanın yaptıkları müzik olduğunu vurgulayan marjinal bir bakış açıları var.

Bana gönderdikleri bir e-mail sayesinde 2. albümleri "The Saltire Wire"'dan haberim oldu. Ne zamandır da incelemek istiyordum ancak yeni fırsat ele geçti. Grup Psychedelic Electro Rock ve Electro Acoustic Rock yapıyor. Ciddi anlamda deneyseller. Arada bir Trip Hop'a da kaydıklarını görüyoruz. Çoğu noktada pesimist, bazı noktalarda agresif ve hatta protest bir tarzları var. Sampling oldukça yoğun ve genel anlamda ilk albümleri "Statement Of Purpose"'a göre çok daha başarılı.

Açıkçası geçimlerini müzik dünyasından elde etmeyen amatör bir grup için çok başarılı çalışmaları var. Denemeye değer. En azından kendi çaplarında verdikleri tepkiye destek olaya değer bir grup.

MP3: Downliners Sekt - Scope Creep
MP3: Downliners Sekt - Kaidan
MP3: Downliners Sekt - School Daze

Downliners Sekt'in resmi sitesi
Downliners Sekt @ MySpace
The Saltire Wire albümünü indirmek için buraya tıklayın
Statement Of Purpose albümünü indirmek için de buraya tıklayın

Hiç yorum yok: