4.8.08

MySpace'in Incileri 6 - Ketz - Walkthrough

Hırvatistan'dan çıkan yetenekli bir isim Ketz. Genç yaşta bir arkadaşıyla evde gitar çalarken başladığı şarkıcılık kariyeri zamanla daha sağlam adımlar ile bugünkü halini bulmuş. İlk albümü "Walkthrough" ile de karşımızda.

Etkilendiğini söylediği sanatçılara (U2, Leonard Cohen, Bob Dylan, Radiohead, Nick Cave) baktığımızda çoğunun kendi türlerinde efsane olduğunu ama bir o kadar da farklı müzikal yapılar içerdiklerini eklemek gerek. Amma velakin müziğinde en büyük ağirlik U2 olarak dikkat çekiyor.

"Walkthrough" albümü 2006 ve 2007 yılları içerisinde hazırlanmış çalışmalardan oluşuyor. Uzun ve yorucu bir dönemden sonra emeğinin hakkını almış diyebilirim. Gitar rifleri ve vokal tarzı olarak bu bir hayli ortada. Albüme adını veren "Walkthrough"'dan başlayarak "Lovers", "New Delphi", "Before The Rain" ve "Song That Escaped" hep bu etkileşimden nasibini almış. Ama şunu eklemek lazım, kopya dememek gerekir. Çünkü her parçaya kendisinden de bir nebze özgünlük katmış. Ayrıca U2'nun izinden yürümek pek de kötü bir şey olmasa gerek zira U2 dünyamızda kalan son birkaç Stadyum grubundan biri.

Albümdeki parçaların sözleri konusunda oldukça iddialı Ketz. Birçok acısı, yaşadığı karmaşık olayların etkisi ve kendini bulma arayışları sözlerde yerini bulmuş. Edebiyatla da yakından ilgili olmasının bir sonucu olarak iddialı olması konusunda hak veriyorum ama henüz kendisiyle övünme noktasına geldiğini de sanmıyorum. Daha yolun başı. Ciddi derecede umut verici. Bir sonraki çalışmasını dinledikten sonra artık yerini kendisi bulacaktır nasılsa. Şimdilik başarılı çıkış albümünü dinleyelim biz.

MP3: Ketz - Song That Escaped
MP3: Ketz - Walkthrough

Ketz @ MySpace
Albümü indirmek için

Hiç yorum yok: