7.4.07

Luciano - No Model No Tool (Cadenza, 2007)

Şili doğumlu prodüktör Lucien Nicolet, minimalist elektronik dünyasının 2002'den beri önde gelen isimleri arasında yer alıyor. Ayrıca 2000 onun Şili'den çıkıp İsviçre'ye yerleştiği ve müziğe daha çok yoğunlaşabildiği bir mihenk taşı.

Luciano minimalizmde Ricardo Villalobos'un yolunu açtığı minimalist house akımının takipçilerinden. Ancak bazen boynuz kulağı geçer misali yakıştırmalar yapılıyor kendisi için çünkü gerçekten çok yetenekli bir prodüktör ve yaptıkları ile önemli başarılar kazandı. Kendi prodüksiyonları haricinde düzenlemeleriyle de zaman zaman insanları şaşırtan (Calypso düzenlemesi) ve zaman zaman da çıldırtan (Argy - Love Dose düzenlemesi) çalışmalara imza attı.

Bugüne kadar Mental Groove, Bruhstuecke, Max Ernst, Perlon ve Cadenza ile çalışan Luciano 2. albümünü geçtiğimiz Şubat ayında çıkardı. Albümü bu zamana kadar incelememiş olmam yoğunluğumdan ve ayıbımdan.

Albümün başında Luciano klasik minimalist house örneklemlerinden bir demet sunuyor. Genel olarak Güney Amerikan akımına uygunluk sergiliyor. Daha sonra ise oldukça deneysel bir ambient kıvamına seçtiğini söylemek daha doğru olur. Nedense bu birçok prodüktörde görülen bir durum. Yaptıkları albümde daha önce çıkardıkları plaklara nazaran farklı bir çalışma sergiliyorlar. Bu sefer de olduğu gibi ilk iki çalışma gerçekten çok başarılı ama geri kalanını biraz yadsıdım. Elbette yadsımanın sebebi beklenti. Yoksa diğer çalışmalar arasında güzel olanlar ve hatta çok başarılı bir şekilde düzenlenenler var. Neyse lafı fazla gevelemeden tercihlerime geçeyim.

Beğendiğim çalışmalar:

1) Keridos
2) Saulitude
4) Aphgan Birds
5) Le Chant

Luciano'nun Resmi Sitesi
Luciano @ MySpace

Hiç yorum yok: