13.4.07

Silicon Scally - Bioroid (Satamile, 2007)

Silicon Scally, Carl A. Finlow'un bir yan projesi. Finlow'un birçok projesi var (Random Factor bunlardan en ünlüsü) ve birçok grubun da üyesi konumunda. Oldukça çok yönlü bir sanatçı. Ayrıca Ralph Lawson ile birlikte Back 2 Basics serisini kurdular. Carl Finlow ayrıca bu sene Radarlive etkinlikleri kapsamında Zoo Brazil ile birlikte 6 Ocak 2007 akşamı İndigo'da performans sergiledi.

Silicon Scally temelinde Elektro türünde çalışmalar sergiliyor. Zaman zaman Elektro-rock'a da kayıyor. Bol synth kullanımı ve old-skool melodilerle çalışmalarını süslüyor.

Albüm son derece enerjik. Başından sonuna kadar bi çırpıda gidiyor ve insana ciddi biçimde hareket kazandırıyor. Albümde rock, hip hop, oldskool elektro ve big beat esinlenmeleri mevcut. Bu bakımdan olaya sadece elektro olarak bakmamak lazım çünkü müzikal çeşitlilik gerçekten çok başarılı.

Albümde dikkat çeken bir nokta da ses kesitlerinin genel düzenleme içerisinde uygun kullanımı. Carl A. Finlow'un daha önce kendi adıyla çıkardığı çalışmalardan bildiğimiz ses kesiti merakı burada olgunluğa eriştiğini gösteriyor.

Albümde dikkat çeken çalışmalar:

1) Thrusters
2) Population III
5) Encapsulate
7) Moment
9) Default

Carl A. Finlow @ MySpace

Tanıtım ses kesitleri Juno Records'dan alınmıştır.

1 yorum:

Mnmlst dedi ki...

İlk dinlediğimde beğenmemiştim ama şu anda dikkatli dinleyince bitirdi beni :)