20.11.07

Federico Aubele - Panamericana (Eigteenth Street, 2007)

Gotan Project'i özleyenler için dönemsel olarak ilaç olan isimlerden biri Federico Aubele. Tarz olarak Tango, Dub Reggae ve Bolero'yu karıştırıyor. Amerika'ların göbeğinde ve alt tarafında kalmayı seviyor ama üst tarafında beğeniliyor.

Arjantin asıllı sanatçı müzik hayatına Tango'yla başlayıp daha sonra diğer müzik türlerinin etkisinde kalıyor. Zaman geçtikçe de kendine has bir yaklaşımla Tango'ya yorumlamalar getirmeye başlıyor. Ayrıca destek de pek esirgenmiyor kendisinden. İlk albümü "Gran Hotel Buenos Aires"'in prodüktörü çoğumuzun bildiği Thievery Corporation. Aslında Thievery Corporation'ın eli 2. albümde de var ama ilkinde olduğu kadar değil.

Panamericana'da ilk albümüne oranla daha fazla müzik tarzına kucak açmış durumda. Zaten albümün adında da bu izlenimi vermeyi amaçlıyor. Başta saydığım tüm müzik türlerine dokundurmadan geçmiyor. Hatta "En Cada Lugar" gibi çalışmalarda elektronik altyapıdan da faydalanmış çekinmeden ki bunda sanırım Thievery Corporation'ın eli var.

Albümün açılış parçası "La Esquina" Gotan Project'in albümünde yer alsa bir saniye düşünmem, yadırgamam. Çok güzel bir çalışma. Ruhu okşayıcı bir etkisi var. "Maria Jose"'de ise hafif Dub havasıyla birlikte güzelim bir Karayip yeli var. Bende benzer hissiyatı albümün ilerleyen dakikalarında "Pena" yarattı ama bu sefer esen meltemdi. Biraz daha hareket açısından "Corazon" da ilaç gibi geliyor.

Dinlenesi çok güzel bir albüm yapmış Federico Aubele. Vokal seçimleri de yaptığı parçalara tam anlamıyla oturmuş diyebilirim. Mutlaka dinlenilesi bir albüm. Özellikle Güney Amerika'nın müzikal anlayışını takdir edenler için kaçırılmaması gerekiyor.

MP3: Federico Aubele - La Esquina
MP3: Federico Aubele - Maria Jose

Federico Aubele'nin resmi sitesi
Federico Aubele @ MySpace
Albümü satın almak için

1 yorum:

Adsız dedi ki...

gerçekten harika albümler :)