21.1.08

Geiom - Island Noise (Berkane Sol, 2007)

Dubstep'in dünyayı sarmaya başladığı şu güzide günlerde Burial'ın albümünün biraz gölgesinde kalan ancak kalite açısından çok yüksek mertebede bir albümle karşı karşıyayız. Albümün arkasındaki şahsiyet adını da saklamıyor Burial gibi. Sözü geçen kişi Kamal Joory veya daha çok bilinen adıyla Geiom.

1999'da City Centre Offices'da başladığı profesyonel müzik hayatına 2001-2006 arası başka bir işle uğraşması sebebiyle ara veren ama daha sonra içindeki sesin gücüne boyun eğip müziğe dönen Geiom kendi kurduğu Berkane Sol adlı plak şirketinden çalışmalarını yayınlamaya başladı. Elbette baştaki deneysel ve Leftfield yaklaşımından tamamen Dubstep'e dönerek.

Albüme gelince Burial benzeri Dubstep'e deneysel bir yaklaşım albümün her noktasında var ancak çok başarılı bir şekilde kotarılmış çalışmalar. Melodiler vuruşların üzerine başarıyla yerleştirilmiş, bir bütün halinde incelendiğinde çok zevk veriyor.

Albümün genelinde çok başarılı parçalar var ama albümün kalitesini en iyi açıklayanlar "Canopy Desire" ve daha da önemlisi "Hydropine". Hayranlıkla dinledim bu iki çalışmayı. Bunların yanında albümde sadece "Futurerustic" adlı çalışma beklentilerimin altında kaldı. Biraz Ambient Trance havasıyla karıştırmış ama işin özünde deneysel bir bakış açısı olduğundan bunu da hoş görmek gerekir.

MP3: Geiom - Island Noise
MP3: Geiom - Hydropine

Geiom @ MySpace
Albümü satın almak için

Hiç yorum yok: